Την απόφασή της να βάλει στο Επικρατείας τον Γ. Καμίνη και όχι τον Βαγγέλη Βενιζέλο, εξηγεί στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία. Με το Κίνημα να μοιάζει με καζάνι που βράζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή κι όχι για προσωπική επιλογή. ««Αυτή τη στρατηγική υπηρετούν όλες οι επιλογές, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι πολιτική επιλογή» ανέφερε σχετικά με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Οπως δήλωσε, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε διάλογο με τους πολίτες που τον πίστεψαν, αλλά είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται.  «Ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε, εμείς αντέξαμε στο γαλάζιο Ποτάμι» ανέφερε για τις ευρωεκλογές.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό που εφάρμοσε σκληρές πολιτικές λιτότητες και φεύγει με παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα, καλλιεργώντας πολιτική διχασμού».

Επιδιώξα πάντα την ενότητα και ποτέ την ρήξη, συνέχισε. Όμως στηρίζω με νύχια και με δόντια τη στρατηγική μας.  «Έχω επίγνωση της αγωνίας, θα βγούμε πιο δυνατοί, θα αξιοποιήσουμε το σύνολο του δυναμικού, θα προχωρήσουμε με ενότητα» διαβεβαίωσε τα στελέχη.

«Προχωρούμε με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας γιατί ξέρουμε να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα» είπε «δείχνοντας» τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε όλα τα στελέχη να δώσουν τη μάχη για να φθάσει η πολιτική γραμμή στους πολίτες.