Κατευθύνσεις και οδηγίες για τη διενέργεια συνεχών δοκιμών και τη διεξαγωγή ασκήσεων με σενάρια που βασίζονται σε πραγματικές συνθήκες μάχης έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς κατά την επίσκεψή του σε επιτηρητικά φυλάκια στην περιοχή του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ’ ΣΣ – ΘΡΑΚΗ) την περασμένη Πέμπτη.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού επιθεώρησε τα Τμήματα Χρονικών ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) των Επιτηρητικών Φυλακίων. Στις επαφές που είχε με τα στελέχη του Στρατού Ξηράς αλλά και τους στρατεύσιμους – όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ – επισήμανε την σημασία της ρεαλιστικής εκπαίδευση των τμημάτων ετοιμότητας.

Άλλωστε,από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ηγεσία του ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς είχε ως βασικό στόχο – σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» – να δώσει βάρος  στην εκπαίδευση. «Επιστροφή στις ρίζες – back to the roots» ήταν το μότο του που έλεγε συχνά στους συνομιλητές τους θέλοντας να δείξει πού πρέπει να επικεντρωθούν, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι αξιόμαχες.

Κατά την επίσκεψή του στα φυλάκια, σημειώνει το ΓΕΣ, «διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας των Επιτηρητικών Φυλακίων, η υψηλή λειτουργικότητα των μέσων και το εξαίρετο ηθικό του προσωπικού,
που αποτελεί τον κύριο πολλαπλασιαστή ισχύος και παράγοντα της αποτρεπτικής ισχύος του Στρατού Ξηράς».