Πυκνώνουν καθημερινώς οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με την χρησιμοποίηση μη επανδρωμένων τουρκικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών (UAV). Οι Τούρκοι έφτασαν στο σημείο να στέλνουν τα αεροσκάφη τους να πετούν ακόμα και πάνω από ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στο Αιγαίο επιχειρώντας να αποκρούσουν εισβολείς των χωρικών μας υδάτων.

Μία τέτοια περίπτωση πτήσης τουρκικού UAV καταγράφηκε στο Αιγαίο πάνω από ελληνικό πολεμικό πλοίο! Το περιστατικό καταγράφηκε ανοιχτά της Ικαρίας, την ίδια ημέρα που η πυραυλάκατος ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ κυνηγούσε το τουρκικό πολεμικό πλοίο το οποίο παραβίαζε τα χωρικά ύδατα στις Κυκλάδες. Και δήθεν οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική φρεγάτα, ενώ στην πραγματικότητα προσπαθούσε να την εμποδίσει να εισέλθει παρανόμως στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, πέρασε πάνω από την ελληνική πυραυλάκατο και αυτό έδωσε την εικόνα της δήθεν παρενόλχησης της τουρκικής φρεγάτας.

Η νέα αυτή τουρκική μέθοδος με μην επανδρωμένα αεροσκάφη προβληματίζει την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Υπάρχει , δηλαδή προβληματισμός για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστούν, γιατί τα συναντούν πλέον παντού ακόμα και στις εσχατιές του Αιγαίου. Προς το παρόν παρακολουθούνται, αφού άλλες σκέψεις δεν υπάρχουν..