Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, με παρουσία στο χώρο της Αριστεράς από τα χρόνια της δικτατορίας ως κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ και από τη διάσπαση του 1991 στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, μιλάει στο ΑΠΕ, τονίζοντας ότι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι σημαντική και χρήσιμη επειδή «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα στείλει ηχηρό μήνυμα ενόψει των εθνικών εκλογών»

Υποστηρίζει ότι στο τιμόνι της Ευρώπης χρειάζεται «μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στην οποία οι σοσιαλδημοκράτες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο». Και ταυτόχρονα ότι χρειάζεται να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας, ότι η δημοκρατική-προοδευτική παράταξη είναι και πάλι δυναμικά παρούσα στο πολιτικό σύστημα, αποφασισμένη να μην επιτρέψει να συνεχιστεί ο διχαστικός κατήφορος και η ακραία πόλωση που οδηγούν την χώρα σε πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο».

Ο κ. Μεϊμάρογλου δηλώνει αισιόδοξος για τη εκλογική επίδοση του Κινήματος Αλλαγής που θα του δώσει τη δυνατότητα να συμβάλει στη χάραξη μιας νέας, προοδευτικής πορείας για τη χώρα. Καυτηριάζει τη τακτική των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας πως «είναι μεγάλο λάθος -και η ευθύνη αντίστοιχα- του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα να θέλουν να μετατρέψουν τις κρίσιμες ευρωεκλογές αποκλειστικά σε δημοψήφισμα για την κυβερνητική πολιτική». Προσθέτει ότι το Κίνημα Αλλαγής απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό αντιπαραθέτει τη δική του προγραμματική πρόταση με στόχο τη συνεργασία και τη συναίνεση.