Με αντεπίθεση διαρκείας στην τρίτη περίοδο και επιμέρους 26-9, και τον Ιωσήφ Κολοβέρο σε εκπληκτική μέρα (26 πόντοι), ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 82-78 του Περιστερίου στην τρίτη μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων που πραγματοποιείται στην Ελευθερούπολη της Καβάλας.

Ο Ζώης Καράμπελας ήταν το αντίπαλον δέος του γκαρντ των Πειραιωτών, όμως πάρα τους 29 πόντους με 8/16 τρίποντα (παραλίγο τριπλ νταμπλ αφού είχε 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ), δεν μπόρεσε να ωθήσει την ομάδα του στην ανατροπή.

Μία νικη που φέρνει τους Ερυθρολεύκους ακόμα πιο κοντά στην δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου, καθώς ακολουθεί το παιχνίδι με τον Προμηθέα, τον οποίο ήδη έχει νικήσει το Περιστέρι στην πρώτη αγωνιστική.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο μισό, έφτασε να προηγείται με 11 πόντους και να κλείνει το ημίχρονο όντας δύο πόντους μπροστά με πρωταγωνιστή τον Ζώη Καράμπελα, με τον ταλαντούχο γκαρντ πάντως να ταλαιπωρείται από φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί, ο Μωραΐτης με τον Ποκουσεφσκι πλαισίωσαν τον Κολοβέρο (ο οποίος έμεινε για ώρα έξω λόγο κράμπας) , με τον Ολυμπιακό να προηγείται ακόμα και με 25 πόντους.

Το Περιστέρι πίεσε σε αυτό το διάστημα, ο Καράμπελας παρά τα τέσσερα φάουλ είχε πάρει.. φωτιά και με συνεχή τρίποντα από το 75-50, μείωσε σε 77-67 με ένα προσωπικό κρεσέντο.

Μάλιστα μείωσε και στους οχτώ,όμως το πέμπτο του φάουλ και η τεχνική ποινή για διαμαρτυρία ψαλίδισε τις οποίες ελπίδες είχε το Περιστέρι για να κάνει την ολική επαναφορά. Η πρωταθλήτρια ΕΣΚΑ μείωσε κι άλλο, αλλά ο Ολυμπιακός έκλεισε το παιχνίδι στο υπέρ του 82-78.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 34-36, 60-45, 82-78