Κτηματολόγιο: Οδηγός για τις γκρίζες ζώνες της Αθήνας

Οι ιδιοκτήτες 726.951 ακινήτων και 65.377 οικοπέδων στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας που τα δήλωσαν το 2008 θα πρέπει έως τις 24 Ιουνίου να διορθώσουν – αν έχουν λάθη – τα αποτελέσματα της επεξεργασίας

Οι αλλαγές στη διεύθυνση κατοικίας, στην ταυτότητα ή το διαβατήριο αλλά και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι μέχρι στιγμής τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η προανάρτηση στον Δήμο της Αθήνας. Ακολουθούν η λάθος καταγραφή των δικαιωμάτων αλλά και η μη καταχώριση – σε ορισμένες περιπτώσεις – αρκετών δικαιωμάτων που… χάθηκαν χωρίς να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους!

Αυτήν τη στιγμή, 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα (Δημόσιο, εταιρείες κ.ά) που έχουν 726.951 ακίνητα και 65.377 γεωτεμάχια στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας τα οποία δήλωσαν στο Κτηματολόγιο το 2008 (πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα) θα πρέπει έως τις 24 Ιουνίου να διορθώσουν – σε περίπτωση λάθους – τα αποτελέσματα της επεξεργασίας.

Η διαδικασία της προανάρτησης ξεκίνησε από τη Μ. Δευτέρα. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στο Διαδίκτυο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία που τους αφορούν και να προβούν σε διορθώσεις. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δεν απαιτείται οι πολίτες να μεταβούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης που πλέον μετακόμισε από την Πατησίων στο Γαλάτσι στα Ολυμπιακά Ακίνητα.

Η διαδικασία εξασφαλίζει την αποφυγή της ταλαιπωρίας από πολύωρες ουρές. Ηδη, από την ημέρα που ξεκίνησε η προανάρτηση έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά 700 αιτήσεις για επανεξέταση στοιχείων.

-Πόσα άτομα επισκέπτονται ημερισίως το κτηματολογικό γραφείο στο Γαλάτσι;

-Πώς γίνεται η κατάθεση της αίτησης επανεξέτασης στοιχείων;

-Τι θα γίνει με τα ακίνητα που δεν θα δηλωθούν;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή

Οδηγός για τις γκρίζες ζώνες της Αθήνας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk