Πόλεμος μεταξύ Ρένας Δούρου και Γιώργου Πατούλη ξέσπασε με αφορμή ένα… fake news της παράταξης της Περιφερειάρχη που και ειδικά του πρώην ΑΝΕΛ, εκπροσώπου Τύπου του συνδυασμού, Γιάννη Μοίρα, που σε ανακοίνωσή του διερωτήθηκε αν όντως μετέβη στην Κίνα ο Γιώργος Πατούλης, δίνει το Γραφείο Τύπου της παράταξης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής.

Ο κ. Μοίρας σε χθεσινή του δήλωση διερωτήθηκε με αφορμή την απουσία του κ. Πατούλη από το ραδιοφωνικό debate, αν «διακτινίστηκε» στην Κίνα «ή έχει σωσία». Συγκεκριμένα έθετε τα εξής ερωτήματα:
Αφού η ιστοσελίδα του τον εμφάνιζε σε καθημερινές δραστηριότητες εδώ, πότε πήγε στην Κίνα; Έκανε το ταξίδι τώρα, ή άλλοτε; Διότι αν το έκανε άλλοτε, τότε όντως κρύφτηκε από το debate!
Τα αεροπορικά πήγαινε-έλα στην Κίνα με τις επαφές που περιγράφει, εμφανίζοντας και φωτογραφίες, συνιστούν πρόγραμμα άλλων δύο ημερών. Και η Σαγκάη από το Ανχούι, πόλεις που λέει ότι επισκέφτηκε, απέχουν πάνω από 400 χλμ.. Πως έβγαλε ταξίδι 4-5 ημερών στην Κίνα ενώ εμφανιζόταν στην Αττική; «διακτινίστηκε παθαίνοντας Star Trek ή έχει σωσία;»
Είναι δυνατόν αυτό το ταξίδι υπερπαραγωγή του κ. Πατούλη στην Κίνα να μην το συναντάς, γκουγκλάροντας το, ως ρεπορτάζ σε ελληνικές και κινέζικες πηγές ενημέρωσης; Τον έπιασε ξαφνικά σεμνότητα και άρνηση προβολής και δημοσιότητας;».

Η απάντηση Πατούλη

«Εδώ και τρεις μέρες το επιτελείο της κυρίας Δούρου διακινεί επισήμως διάφορα γραφικά σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο κ. Πατούλης δεν απουσίαζε σε προγραμματισμένο, εδώ και πολλούς μήνες, ταξίδι στην Κίνα για να προωθήσει ζητήματα Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας, αλλά δήθεν το προφασίστηκε προκειμένου να… αποφύγει (!) ραδιοφωνικό debate μαζί της την περασμένη Δευτέρα», απαντά το Γραφείο Τύπου της παράταξης του κ. Πατούλη.

«Ελπίζουμε μετά από όλα αυτά τα στοιχεία τα «λαγωνικά» της κυρίας Δούρου να πείστηκαν ότι ο κ. Πατούλης πήγε όντως στην Κίνα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το επόμενο «ψεκασμένο» σενάριο με το οποίο θα διασκεδάσουν την κοινή γνώμη και θα εκθέσουν ακόμα περισσότερο την απερχόμενη περιφερειάρχη, η οποία κατά τα λοιπά πολεμά τα «fake news»», καταλήγει η ανακοίνωση.

Είναι προφανές ότι η συντριπτική ήττα που έρχεται για τη Ρένα Δούρου να δημιουργεί την ανάγκη για fake news προκειμένου να ενισχυθεί το προφίλ της. Ομως τα στοιχεία και το βίντεο δείχνουν την πραγματικότητα και όχι αυτή που θέλησε να παρουσιαστεί.

Το εισιτήριο του κ. Πατούλη για την Κίνα- πληρωμένο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ανχούι.

Ευχαριστήρια επιστολή από το Πανεπιστήμιο της Σαγκάης.