«Δήλωσέ το για να το σώσεις, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να το χάσεις». Το μότο αυτό του Κτηματολογίου πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι ιδιοκτήτες ακινήτων γιατί εάν δεν το κάνουν, κινδυνεύουν να μην κατοχυρώσουν την περιουσία τους και να τη χάσουν…

Και αυτός είναι ο λόγος που από το Κτηματολόγιο συνιστούν στους ιδιοκτήτες που δηλώνουν την περιουσία τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προσκομίζουν τα έγγραφα που απαιτούνται.

Το ελάχιστο κόστος που πρέπει να πληρώσει ένας ιδιοκτήτης στο Κτηματολόγιο στην περίπτωση που έχει χάσει (ή δεν έχει) τα απαραίτητα έγγραφα είναι γύρω στα 360 ευρώ αν χρειαστεί τοπογραφικό και 160 ευρώ χωρίς τοπογραφικό. Με την καταβολή όμως του προαναφερόμενου ποσού δεν μπορεί να κατατεθεί ο φάκελος. Πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία με τα ανάλογα στάδια. Ετσι, τίθεται το θέμα της συμπλήρωσης και κατάθεσης της δήλωσης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η συλλογή δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης. Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί πάνω από ένα εκατομμύριο δικαιώματα από τα συνολικά 16.500.000 που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα.

-Πόσα καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ανά περίπτωση;

-Ποιες είναι οι επιβαρύνσεις ανά έγγραφο;

-Που κρίνεται απαραίτητο το τοπογραφικό;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Μ. Τρίτης

Το κόστος για την υποβολή του φακέλου