• Αναζήτηση
  • Σπαραγγοκεφτέδες Καβάλας

    Η Βόρεια Ελλάδα βγάζει το 75% της παραγωγής σπαραγγιών, τα οποία κυρίως φεύγουν για εξαγωγή. Aυτή είναι μια συνταγή από τη Χρυσούπολη Καβάλας, μια περιοχή με εύφορο κάμπο, δίπλα από τον ποταμό Νέστο.

    Προετοιμασία 15΄ Τηγάνισμα 15΄-30΄

    Υλικά (για 4-6 μερίδες)

    1 κιλό σπαράγγια
    250 γρ. φέτα

    3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
    Λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο

    2 αβγά

    Μαύρο πιπέρι
    1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
    ¼ από ένα ματσάκι μαϊντανό

    1/6 από ένα ματσάκι άνηθο

    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα

    Αλεύρι για τηγάνισμα

    Διαδικασία

    Πλένουμε τα σπαράγγια με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε με τον πατατοκαθαριστή ή ένα μαχαιράκι αφαιρώντας τη φλούδα τους από την κορυφή προς τα κάτω. Αφαιρούμε και τα σκληρά τους μέρη.

    Με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη φέτα σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά, τα αβγά και το πιπέρι.

    Αφού τα ζυμώσουμε καλά, βάζουμε στο τηγάνι ½ φλιτζάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε από το μείγμα μια ποσότητα ίση με ένα γεμάτο κουτάλι σούπας, το αλευρώνουμε καλά και το πλάθουμε σαν κεφτέ. Τα τηγανίζουμε προσέχοντας να μην τρυπήσουν.

    Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk