Σοβαρές αντιδράσεις συνεχίζει να εγείρει η υπόθεση της 82χρονης γιαγιάς από την Κατερίνη η οποία πλήρωσε πρόστιμο 200 ευρώ και θα κληθεί σε δίκη τον Ιούνιο επειδή έκανε το… έγκλημα να αποπειραθεί να πουλήσει 6 κιλά χόρτα.

Μόλις έγινε γνωστή χθες, η νέα επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας – μετά από αυτή με την 90χρονη στη Θεσσαλονίκη που πουλούσε τερλίκια – ήρθε και πάλι στο προσκήνιο ο τρόπος με τον οποίο τα όργανα της τάξης αντιμετωπίζουν ανθρώπους μεγάλης ηλικίας οι οποίοι προσπαθούν με τα μέσα που θα διαθέτουν να επιβιώσουν ή να βοηθήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Το «λάθος» στην προκειμένη περίπτωση της 82χρονης ήταν ότι πούλησε έξι κιλά προϊόντων μαναβικής. Οι Αστυνομικοί ενήργησαν και πάλι τηρώντας το νόμο κατά γράμμα. Απομάκρυναν την ηλικιωμένη από το σημείο, της επέβαλαν πρόστιμο 200 ευρώ ενώ τον Ιούνιο θα έρθει αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη για το θέμα.

Η 82 που κατηγορείται – επειδή πούλησε έξι κιλά χόρτα χωρίς άδεια –  ανέφερε: «Εμείς μάθαμε τις υποχρεώσεις μας να τις πληρώνουμε και να μην τις αφήνουμε στα παιδιά μας».

Μετά από αυτό το απίστευτο περιστατικό, ο γιος της 82χρονης ξέσπασε Αναστάσιος Αλχαζίδης, δηλώνοντας υπερήφανος για τη μητέρα του.  Με ανάρτησή του στο facebook υποστήριξε ότι αυτή η περιπέτεια έχει  κοστίσει στη μητέρα του, η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής.

« Τα όργανα της τάξης από την στιγμή που υπήρχε καταγγελία είχαν την υποχρέωση πάνε επιτόπου και να εφαρμόσουν τον νόμο . Μέχρι εδώ όλα καλά αρκεί με τον ίδιο ζήλο αυτό να γίνετε και σε όλες τις υπόλοιπες καταγγελίες και ιδιαίτερα όταν αφορούν σημαίνοντα πρόσωπα τόσο της τοπικής μας κοινωνίας όσο και ευρύτερα. Αυτό το αφήνω στην κρίση του καθενός από εμάς» σημειώνει για να προσθέσει με οργή:

«Αυτή η γιαγιά σε εκείνο το στενό έκανε αυτό που εδώ και πολλά χρόνια κάνει όχι γιατί με αυτόν τον τρόπο κάνει περιουσία αλλά γιατί αυτό της δίνει ΖΩΗ και την κάνει να νιώθει χρήσιμη στην οικογένειά της και όχι απόμαχος και στο περιθώριο . Φυσικά το μεγάλο της αμάρτημα ήταν πως δεν έβαλε την ουρά στα σκέλια και δεν ακολούθησε τα όργανα στο τμήμα για τα περαιτέρω «διαδικαστικά» όπως έμαθα» .

Ο κ. Αλχαζίδης υποστηρίζει ότι η μητέρα του έκανε αυθόρμητα αυτό που ένιωθε εκείνη τη στιγμή και όπως ακριβώς θα έκανε ο καθένας από εμάς που έχει την ελάχιστη αξιοπρέπεια . «Αρνήθηκε να ακολουθήσει τα όργανα στο τμήμα γιατί εκείνην την στιγμή ένιωθε πως δεν είχε κάνει κάποιο έγκλημα και εν πάση περιπτώσει θιγόταν η αξιοπρέπειά της .

Και καλά θα κάνουν όλοι αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες που δίνουν τις εντολές στους ένστολους να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους και το περί δικαίου αίσθημα .

Θα πρέπει να ξέρουν πως αυτή η γιαγιά με αυτό το «μεγάλο έγκλημα» που διέπραξε πως όταν ο γιος της που ήταν μακροχρόνια άνεργος και αδυνατούσε να υποστηρίξει επαρκώς οικονομικά την οικογένειά του, έστελνε χαρτζιλίκι στα δύο εγγόνια της που υπηρέτησαν την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο και όχι σε κάποιο γραφείο μια ανύπαρκτης υπηρεσίας» .

Δηλώνει τέλος «πολύ περήφανος για αυτήν την Ελληνίδα μάνα και νιώθω ευλογημένος που αυτή η μάνα με έφερε σε αυτόν τον κόσμο . Είμαι πολύ περήφανος που η «Μάνα» μου δεν γονάτισε στις επιταγές αυτού του διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού συστήματος που μας κυβερνάει τα τελευταία χρόνια και δεν τους «προσκύνησε»…».