Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα ο 31χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη κατηγορούμενος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον περασμένο Οκτώβριο στη Βούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. ο δολοφόνος, που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου είναι ο 31χρονος Βούλγαρος δράστης της ανθρωποκτονίας του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, που διαπράχθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2018 στο Πανόραμα της Βούλας.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί  ως συνεργό τον 35χρονο αδελφός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έφτασαν στην Αθήνα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου 2018 και από τότε οργάνωναν το σχέδιο της δολοφονίας του 46χρονου επιχειρηματία αλλάζοντας πολλά αυτοκίνητα, τα οποία ενοικίαζαν από γραφεία καθώς και ξενοδοχεία, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός δράστης είχε απελαθεί από τον Καναδά το 2016 κατηγορούμενος για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων παράνομη κατοχή και επίθεση με όπλο. Η αστυνομία δεν έχει βρει ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός.

Μια απόδειξη αγοράς ρούχων οδήγησε στους δολοφόνους

Το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, μετά από μεθοδική και μεθοδευμένη έρευνα, αξιοποιώντας όλο το υλικό που είχε στη διάθεσή της.

Τέσσερα αυτοκίνητα και διαφορετικά ξενοδοχεία στην περιοχή της Γλυφάδας χρησιμοποίησαν οι δυο Βούλγαροι μέχρι την ήμερα της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή. Οχήματα τα οποία ενοικίαζαν με τα στοιχεία τους και αυτό ήταν το μοιραίο λάθος που τους έδωσε στο πιάτο των διωκτών τους.

Η ειδική ομάδα του τμήματος Ανθρωποκτονιών με οδηγό το βίντεο της εκτέλεσης που έδειξε τη διαδρομή των δολοφόνων κατέληξαν στο ξενοδοχείο ενώ από την ανάλυση του βίντεο, κατέληξαν στα ρούχα του δράστη. Μάλιστα από τις έρευνες κατάφεραν να βρουν και μία απόδειξη από κατάστημα από το οποίο είχαν αγοράσει τα καινούργια ενδύματα και άφησαν πίσω τους καθώς έφυγαν άρον- άρον. Και αυτή τη φορά που ήρθε στην Ελλάδα ο 31χρονος προέκυψε ότι είχε αγοράσει καινούργια ρούχα…

Ο 31χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία ενώ την περασμένη Παρασκευή είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων για τα πλημμελήματα της αντίστασης κατά της αρχής, της πλαστογραφίας και της φθοράς ξένης περιουσίας, για τα οποία πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 10 Απριλίου.

Η ειδική ειδική ομάδα που συγκρότησε το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση της υπόθεσης Μακρή για πέντε ολόκληρους μήνες έφτασε στα ίχνη του Βούλγαρου εκτελεστή από μια… απόδειξη!

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται για τους αστυνομικούς όταν σε έρευνά τους σε δωμάτιο ξενοδοχείου τα πρώτα 24ωρα μετά τη δολοφονία Μακρή όταν και αναζητούσαν κάποιο πρόσωπο που να έχει φύγει βιαστικά από την Ελλάδα, εντόπισαν ξεχασμένη μια απόδειξη αγοράς αντρικών ρούχων, με ημερομηνία της προηγούμενης της δολοφονίας Μακρή.

Αναλύοντας τους κωδικούς της απόδειξης και συγκρίνοντας τα ρούχα με εκείνα που φαίνεται να φορά στο βίντεο της εκτέλεσης ο δράστης, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και τον ταυτοποίησαν!

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία ο αλλοδαπός, μαζί με τον 35χρόνο αδερφό του, έφθασαν στην Ελλάδα από την Σόφια στις 12 Οκτωβρίου του 2018, δηλαδή 19 ήμερες πριν την εκτέλεση του συμβολαίου. Διέμεναν σε ξενοδοχεία και παρακολουθούσαν τον στόχο τους καταστρώνοντας προσεκτικά το σχέδιο τους, έτσι ώστε να αποκλείσουν και το παραμικρό ενδεχόμενο να γίνει λάθος.

Μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 46χρόνου Γιάννη Μακρή, έφυγαν την επομένη μέρα, 1/11/2018, για την Σόφια.