Τι συζήτησε η UEFA με την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στη Νιόν ανάμεσα στην UEFA και την ECA με θέμα τις αλλαγές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Σε προκαταρκτικό στάδιο φαίνεται πως έμειναν οι συζητήσεις ανάμεσα στην UEFA και την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) για τις αλλαγές που εξετάζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, οι δυο πλευρές αποκάλυψαν πως υπήρξαν οι πρώτες ιδέες για αναδιαμόρφωση των διοργανώσεων, με ποικίλες προτάσεις να πέφτουν στο τραπέζι.

Οι δυο, πάντως, που κλέβουν την προσοχή αφορούν τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων τα Σαββατοκύριακα, ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο να αλλάξει ριζικά το σύστημα των προκριματικών.

Αντίθετα, δεν έγινε γνωστό αν υπήρξαν συνομιλίες και για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League, με προβιβασμούς και υποβιβασμούς ομάδων, η οποία έχει απασχολήσει τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη.

«Ήταν μια συνάντηση brainstorming (καταιγισμός ιδεών) όπου και ανταλλάξαμε ιδέες για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2024 και μετά. Ήταν απλά η αρχή μιας σειράς από συναντήσεις κατά τα οποία θα υπάρξει κατάθεση προτάσεων» ήταν το σχόλιο της UEFA.

Πάντως, οι αλλαγές που συζητούνται έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στον ποδοσφαιρικό χώρο, καθώς εκτιμάται πως κύρια πρόθεση είναι η γιγάντωση των ήδη ισχυρών συλλόγων εις βάρος των ασθενέστερων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk