• Αναζήτηση
 • Αποκάλυψη: Το «Πλυντήριο της Troika» και τα εκατομμύρια που έφθασαν στην Ελλάδα

  Η αποκάλυψη ενός δικτύου ξεπλύματος 4,6 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα 75 offshore, οι αναταράξεις σε ευρωπαϊκές τράπεζες και η ελληνική εμπλοκή.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Το Βήμα» απέκτησε πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες διαρροές τραπεζικών δεδομένων στην Ιστορία, η οποία αποκάλυψε τη λειτουργία ενός μηχανισμού ξεπλύματος 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία και προκάλεσε σοβαρές αναταράξεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

  Στα στοιχεία φαίνεται ότι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω εκατοντάδων εμβασμάτων από offshore εταιρείες που εμπλέκονταν στη λειτουργία του «πλυντηρίου» έφθασαν και στην Ελλάδα.

  Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των 75 εταιρειών – κελύφων που έβγαλαν από τη Ρωσία περίπου 4,6 δισ. δολάρια δεν έχει καταστεί εφικτό να εντοπιστούν – κρύβονται πίσω από αχυρανθρώπους, οι οποίοι εμφανίζονται ως μέτοχοι των offshore.

  Το Βήμα της Κυριακής αναλύει:

  Πώς αποκαλύφθηκε η λειτουργία του ρωσικού «πλυντηρίου»;

  Πώς έφθανε χρήμα από πολλές πηγές;

  Πόσες offshore έστελναν χρήματα και στην Ελλάδα;

  Το σκάνδαλο Μαγκνίτσκι και τα ποσά-μαμούθ

  Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του Χάρη Καρανίκα στο «Βήμα της Κυριακής»

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk