Ένα ακόμα χτύπημα, μετά από αυτό το βράδυ της Τρίτης όταν και υπέστη δεύτερη συντριπτική ήττα στο κοινοβούλιο, δέχτηκε η Τερέζα Μέι.

Συγκεκριμένα, σήμερα, λίγες ώρες μετά το Βατερλώ των 391 «όχι», έναντι των 242 «ναι» για τη συμφωνία της «τελευταίας στιγμής» που η ίδια σύναψε με τις Βρυξέλλες αναφορικά με το Brexit σήμερα στην έρευνα του Politico τους μισούς βρετανούς να ζητούν καθαίρεση της από την εξουσία.

Στην έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Politico, λίγες ώρες πριν τη δεύτερη ψηφοφορία, κατά την οποία το κοινοβούλιο καλείται να αποφασίσει εάν θέλει Brexit με ή χωρίς συμφωνία, η Μέι βλέπει του πολίτες της Βρετανίας να της γυρνούν την πλάτη.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που διεξήχθη σε δείγμα 500 ενηλίκων αντανακλά τη γενικευμένη δυσαρέσκεια για τη νέα συμφωνία του Brexit.

Το 50% των ερωτηθέντων ζητά από την Συντηρητική πρωθυπουργό να αποχωρήσει από τη Ντάουνινγκ Στρητ, ενώ μόλις το 32% στηρίζει την παραμονή της στην εξουσία.

Πηγή: POLITICO-Hanbury poll

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε, επίσης, ότι αυξάνεται η υποστήριξη για μία μη συμφωνία του Brexit- και δεύτερο δημοψήφισμα καθώς και για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.

Επιπλέον, το 42% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της άποψης του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ζητώντας την διεξαγωγή γενικών εκλογών σε αντίθεση με το 38%.

Πηγή: POLITICO-Hanbury poll