• Αναζήτηση
 • ΕΕ: Διορία 48 ωρών για να καταθέσει η Βρετανία αποδεκτές προτάσεις για το Brexit

  Σε σχέση με το ζήτημα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία, το λεγόμενο «backstop»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  48 ώρες διορία δίνει η ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο για να καταθέσει «αποδεκτές προτάσεις» με στόχο την άρση του αδιεξόδου σχετικά με το Brexit, σε σχέση με το ζήτημα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία, το λεγόμενο «backstop» λίγες μόνο μέρες πριν την επίσκεψη της Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες, την Κυριακή, όπως μεταδίδει ο Independend.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΟΣΑ έχει προειδοποιήσει σαφώς ότι μία μη συμφωνία για το Brexit θα προκαλέσει ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο και μείωση της οικονομικής ανάπτυξης κατά 2%.

  Την ίδια στιγμή ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που οι βουλευτές απορρίψουν την προτεινόμενη από τη κυβέρνηση συμφωνία διαζυγίου, είναι αναπόφευκτη η παράταση εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

  Τα περιθώρια για το Λονδίνο δείχνουν να στενεύουν δραματικά, καθώς στις διαπραγματεύσεις της Τετάρτης μεταξύ αξιωματούχων ΕΕ και Βρετανίας δεν ήρθη το αδιέξοδο.

  Η Βρετανία επιχειρεί να εξασφαλίσει νομικά δεσμευτικές τροποποιήσεις της ρύθμισης του backstop που θα διασφαλίζουν ότι η χώρα δεν θα παραμείνει επ’ αόριστον καθηλωμένη στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ. Την ίδια στιγμή ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ, ο οποίος παρέχει νομικές συμβουλές στη βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι «συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο αλλά δεν υπήρξε ακόμα συμφωνία καθώς υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει».

  Στις 12 Μαρτίου αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία το νέο σχέδιο της Τερέζα Μέι για το Brexit και σε περίπτωση που και αυτό απορριφθεί η Βρετανή πρωθυπουργός θα θέσει προς ψηφοφορία το ενδεχόμενο εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Εάν και αυτό απορριφθεί από τους βουλευτές θα ερωτηθούν εκ νέου στις 14 Μαρτίου επί μιας πρότασης για περιορισμένη χρονικά αναβολή του Brexit μετά την 29η Μαρτίου.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk