Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου έπειτα από μια συμφωνία «στο παρά πέντε» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Brexit, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC ότι η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο απόψε για να αποκλειστεί μια έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία δεν απομακρύνει το ενδεχόμενο αυτό.

«Είναι αρκετά πιθανό το κοινοβούλιο να ψηφίσει συμβολικά ότι δεν επιθυμεί μια έξοδο χωρίς συμφωνία… αλλά αυτό που θα συμβεί μετά είναι ότι σύμφωνα με τον νόμο το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου γιατί αυτό είναι που προβλέπεται από τον νόμο» σημείωσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η προοπτική της ρήξης ενθουσίασε τους σκληρούς Brexiters και ειδικά τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος… έδωσε κουράγιο στους συμπατριώτες του από το βήμα της Βουλής για τις «βραχυχρόνιες» αναταράξεις του ορατού πλέον με γυμνό μάτι άτακτου Brexit, το οποίο όμως χαρακτήρισε ως «τη μόνη ασφαλή έξοδο από την άβυσσο και το μόνο ασφαλές μονοπάτι για τον αυτοσεβασμό» του έθνους.

Από την άλλη πλευρά, φιλοευρωπαίοι βουλευτές με επικεφαλής την Ιβέτ Κούπερ μετέφεραν την τεράστια αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου για το τι θα συμβεί μετά τις 29 Μαρτίου. Στελέχη του Σίτι και επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων προβλέπουν χάος στις αγορές και στις αλυσίδες τροφοδοσίας, με ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.