• Αναζήτηση

Ρουβίκωνας: Εισβολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στις 16.05 της Τετάρτης σε γραφεία του υπουργείου Περιβάλλοντος στην οδό Αμαλιάδος στους Αμπελοκήπους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 30 άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους ανέβηκαν στον 1ο όροφο και πέταξαν φέιγ βολάν. Ακολούθως αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν φθορές. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 11 προσαγωγές.

Σε ανάρτησή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «όπως είχαμε ξαναπεί σχετικά με το ΧΥΤΑ Λευκίμμης βρίσκεται σε αποσταση μικρότερη του 1,5 χλμ από την ακτή της Λευκίμμης και είναι χτισμένος πάνω σε υδροφόρο μέτωπο, σε απόσταση 1 χλμ από ποτάμι, σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί »υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας». Παράλληλα, απέχει μόλις 500 μέτρα από την πρώτη κατοικία-την στιγμή που το όριο είναι το τριπλάσιο- ενώ στα 850 μέτρα υπάρχουν εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού. Με άλλα λόγια, το κοστολόγιο που θέτει για το φυσικό περιβάλλον ο χώρος αυτός είναι αρκετά εκτενές, ενώ οι επικείμενες καταστροφές δεν αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά λογική απόρροια των παραπάνω συνθηκών. Αυτές τις συνθήκες οι κάτοικοι της Λευκίμμης τις έχουν αναγνωρίσει και έχουν προσπαθήσει να αντιμαχούν επανειλλημένως».

»Οι κάτοικοι της Λευκίμμης από το 2008 τα έχουν βάλει με κράτος και καταστολή προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους και το φυσικό χώρο στον οποίο ζουν και που τους περιβάλλει. 11 χρόνια μετά οι ίδιοι άνθρωποι που κατανοούν ότι η υγεία τους παίζεται κορώνα-γράμματα για τα συμφέροντα και τα οικονομικά κέρδη των αφεντικών και των πολιτικών, βρέθηκαν στο εδώλιο να απολογηθούν επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα. Η δικαιοσύνη εμφανώς ενοχλημένη με το “θράσος” της κοινότητας που δεν έμεινε άπραγη, επιτέθηκε στους 4 αγωνιζόμενους με τον ένα να είναι προφυλακιστέος και τους υπόλοιπους 3 να εκτείουν 6 μήνες με αναστολή, για να παραδειγματιστούν όλοι όσοι έχουν τάση στην απείθεια και τη διατάραξη κοινής ειρήνης».

»Συνεπώς, οι άνθρωποι που εξεγείρονται για τα ευνόητα βρίσκουν απέναντί τους τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του κράτους. Οι τραμπουκισμοί της καπιταλιστικής πραγματικότητας είναι δεκτοί λοιπόν, μόνο από αφεντικά, μεγαλομέτοχους και »όργανα της δημόσιας τάξης», όχι όμως για αυτούς που παλεύουν να βρουν το δίκιο τους ή να προστατεύσουν την υγεία τους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν».

Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk