Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε εκτός όλων των στόχων της μέσα σε μόλις μια εβδομάδα και στο σύλλογο έχει ξεσπάσει ένας πανικός. Η μισή ομάδα… αποχωρεί, πρόεδρος με αρχηγό βρίσκονται στα μαχαίρια και τα υποψηφία ονόματα για τον πάγκο του συλλόγου κάνουν ολόκληρη… παρέλαση.

Η βαριά πτώση έχει προκαλέσει αναταραχές στις τάξεις των «Μερένχες», κάτι που όπως τονίζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι αποτέλεσμα των δυσκολιών που υπάρχουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε με σεβασμό στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μισητή αντίπαλος, εξηγώντας πως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

«Εμείς απλά το παρακολουθούμε από απόσταση και με σεβασμό προς τον σύλλογο. Ξέρουμε πως έτσι είναι πλέον το ποδόσφαιρο και κάθε εβδομάδα τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει άρδην. Δεν έχουμε κάτι να πούμε για την κρίση στη Ρεάλ, αυτά κάνουν καλό μονάχα για δυνατούς τίτλους στα Μέσα. Απλά είδαμε πως ό,τι έγινε με τη Ρεάλ και την Παρί στο Champions League, είναι αποτέλεσμα των δυσκολιών του σύγχρονου ποδοσφαίρου, στο οποίο πλέον κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα…»

Ο 55χρονος επίσης τοποθετήθηκε και πάνω στην επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στην Εθνική Αργεντινής: «Ήταν λογικό και το γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφε. Προφανώς και δεν μας πέφτει λόγος, ούτως ή άλλως φέτος είναι πιο ξεκούραστος γιατί δεν πήγαινε να παίξει με την εθνική ομάδα, είχε κάποιους τραυματισμούς αλλά γενικά είναι πιο χαλαρός».