Μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του 21χρονου μοντέλου που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα δίνοντας ελπίδες στη νεαρή κοπέλα.

 Σύμφωνα με τον συνήγορό της Σάκη Κεχαγιόγλου, «έγινε η εξέταση στο Χονγκ Κονγκ των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας και δεν ανιχνεύθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τη ναρκωτική ουσία».

Μιλώντας στον Antenna ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε ότι η δίκη της 21χρονης Ειρήνης ξεκινά στις 7 Μαρτίου. «Η πρόβλεψη είναι έως και 15 Μαρτίου. Η δίκη μπορεί να διαρκέσει λιγότερο γιατί μετά τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου θα έρθει η ώρα της απολογίας της Ειρήνης και η εξέτασής της από τον εισαγγελέα αλλά και από την υπεράσπισή της.Θεωρώ ιδιαίτερα αβέβαιο το αποτέλεσμα… Στη συγκεκριμένη περίπτωση με βάση την αυστηρότητα των νόμων για τα ναρκωτικά και ενδεχομένως να θέλουν να δώσουν μήνυμα παραδειγματισμού σε παρόμοιες περιπτώσεις, το επίδικο αντικείμενο είναι αν θα πιστέψει το 7μελές σώμα των ενόρκων την εκδοχή της Ειρήνης ότι είναι αθώα ή θα θεωρήσουν ότι ήξερε τι μετέφερε. Τα στοιχεία της δικογραφίας μένει να ειπωθούν στο ακροατήριο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κεχαγιόγλου.

Στο πλευρό της κοπέλας βρίσκονται οι γονείς της οι οποίοι έχουν ταξιδέψει στο Χονγκ Κονγκ.

Ο δικηγόρος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφερε: «Είδαμε την Ειρήνη την Κυριακή που μας πέρασε, είναι αισιόδοξη, πιστεύει ότι θα αθωωθεί», είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ο ίδιος ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την νεαρή κοπέλα και όπως τονίζει χαρακτηριστικά,«η δικαίωσή της για εμένα θα αποτελέσει έκπληξη» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Στο μεταξύ, λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της Ειρήνης όπου απεικονίζεται κατά την παραμονή της στην Αντίς Αμπέμπα να καπνίζει, να πίνει, να διασκεδάζει σε μαγαζιά της αφρικανικής πρωτεύουσας πριν ταξιδέψει για Χονγκ Κονγκ.

Λίγο αργότερα ο χρήστης του διαδικτύου κατέβασε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Ο κ. Κεχαγιόγλου θεωρεί πως αυτό δείχνει «ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος της υπόθεσης, ποιος την παρέσυρε, ποιος την κορόιδεψε και την εξαπάτησε και ποιος, αυτός μαζί με τους συνεργούς του, έβαλε τα ναρκωτικά ουσιαστικά, στην κρύπτη».