«Ο Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι πολύ δεξιά για να απευθυνθεί στην Αριστερά», σχολίασε σε δηλώσεις του ο Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στην προσπάθεια του πρωθυπουργού για διεύρυνση μέσω κινήσεων όπως η «Γέφυρα», χωρίς, να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

«Ο Τσίπρας έχει αριστερά αφετηρία αλλά πολύ δεξιά κατάληξη» τόνισε ο ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, μιλώντας στο Θέμα FM, προσθέτοντας ότι «είναι σαφές από την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πως είδαμε μέτρα ακραία που ούτε κατά διάνοια δεν είχε τολμήσει να πάρει η Νέα Δημοκρατία».

Όπως είπε: «Τα υπόλοιπα είναι φιγούρες και κινήσεις εντυπωσιασμού παρότι δεν έχουν πρόσωπα, μπας και παραπλανήσουν ένα μέρος της κοινής γνώμης».

Οεπικεφαλής του Σχεδίου Β΄αναφερόμενος, εμμέσως, στην εκδήλωση της Γέφυρας με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Νίκου Μπίστη, της Μαρίας Ρεπούση, του Παναγιώτη Παναγιώτου κ.α. ο Αλέκος Αλαβάνοςσχολίασε χωρίς να αναφερθεί σε πρόσωπα «διάφοροι περιφερόμενοι εδώ και χρόνια, τώρα περιφέρονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος ο κ. Αλαβάνος έστρεψε τα πυρά του σε τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι «53» λέγοντας χαρακτηριστικά:«οι «53» πού ήταν όταν ερχόταν το τρίτο Μνημόνιο και τα νομοθετήματα για τη δημόσια περιουσία; Δεν έχουν καμία υπόσταση στην κοινή γνώμη».