Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Τζούλια Ρόμπερτς, θα τιμηθεί φέτος με το βραβείο George Eastman για την προσφορά της στον κινηματογράφο.

Από το Μουσείο Τζορτζ Ίστμαν στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης,  ανακοινώθηκε ότι η Τζούλια Ρόμπερτς, διάσημη πρωταγωνίστρια των ταινιών «Pretty Woman», «Steel Magnolias» και «Eat, Pray, Love» θα βραβευθεί στις 2 Μαΐου.

Με το αντίστοιχο βραβείο, έχουν στο παρελθόν τιμηθεί οι Λορίν Μπακόλ, Τσάρλι Τσάπλιν, Γκάρι Κούπερ και Μέριλ Στριπ.

Ο διευθυντής του Μουσείου Μπρους Μπαρνς αναφέρθηκε στο εύρος της καριέρας και των ρόλων τής Τζούλια Ρόμπερτς τα τελευταία 30 χρόνια. Έχει κερδίσει Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου και τρεις Χρυσές Σφαίρες και ήταν υποψήφια για βράβευση πάνω από 12 φορές, σημείωσε.

Το Μουσείο καθιέρωσε το βραβείο George Eastman το 1955 για να τιμήσει το κινηματογραφικό έργο με διαχρονική καλλιτεχνική αξία.

Το Μουσείο που φέρει το όνομα του επιχειρηματία και πρωτοπόρου της φωτογραφίας ήταν το αρχοντικό του, στην ανατολική λεωφόρο στο Ρότσεστερ, στο οποίο κατοικούσε μέχρι τον θάνατό του.

Το 1947 το George Eastman House έγινε ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, συγκεκριμένα ένα μουσείο φωτογραφίας. Το ίδρυμα άλλαξε το όνομά του πολλές φορές τις επόμενες δεκαετίες, αλλά η αποστολή του παρέμεινε σταθερή: συλλογή, διαφύλαξη, μελέτη και έκθεση φωτογραφικών και κινηματογραφικών αντικειμένων και σχετικής τεχνολογίας από τη γέννηση τού κάθε μέσου μέχρι σήμερα.