Διεθνής Τύπος: Ο Πολάκης και η αρνητική διαφήμιση στην Ελλάδα

ΤΟ γύρο του κόσμου έχει κάνει η ηχογράφηση της συνομιλία του με τον διοικητή της ΤτΕ

Διεθνής Τύπος: Ο Πολάκης και η αρνητική διαφήμιση στην Ελλάδα

ΤΟ γύρο του κόσμου έχει κάνει η ηχογράφηση της συνομιλία του με τον διοικητή της ΤτΕ

Μια ακόμα αρνητική διαφήμιση, από αυτές που σίγουρα δεν χρειάζεται, δίνει ξανά στην Ελλάδα ο Παύλος Πολάκης με τα τελευταία του τεχνάσματα, να ηχογραφήσει τη συνομιλία του με τον διοικητή της ΤτΕ και στη συνέχεια να τη διαρρεύσει στα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ. Μάλιστα σαν να μην έφτανε αυτό, μια μέρα μετά ισχυρίστηκε ότι δεν ηχογράφησε εκείνος τη συνομιλία, αφήνοντας… αναπάντητο μυστήριο το πως αυτή βρέθηκε με τόσες λεπτομέρειες σε όλες τις ιστοσελίδες της χώρας μας και όχι μόνο…

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που η Ελλάδα έκανε το γύρο του κόσμου διότι ο Παύλος Πολάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε πιαστεί να καπνίζει σε κλειστό χώρο, προκαλώντας την οργή του Επιτρόπου Υγείας, Βιτένις Αντριουκαΐτις. Ο Παύλος Πολάκης αντί να ζητήσει συγγνώμη για την καταφανέστατα λανθασμένη κίνηση του, επέλεξε να απαντήσει με το γνωστό ύφος του «τσάμπα μάγκα» και του «ό,τι νάναι», με μια ανάρτηση στο Facebook (που αλλού;) περί ανέμων και υδάτων. Κάνοντας τη χώρα μας διεθνώς ρεζίλι…

Αυτή τη φορά η Ελλάδα κάνει και πάλι το γύρω του κόσμου. Και πάλι μια… ευγενική χορηγία του Παύλου Πολάκη.

Τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, το Bloomberg, το Reuters, το Associated Press, αλλά και η Washington Post κάνουν εκτενείς αναφορές στην υπόθεση της ηχογράφησης του Γιάνννη Στουρνάρα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, καθώς και τη διαρροή της συνομιλίας στα ΜΜΕ.

«Υπουργός μαγνητοφωνεί τηλεφωνική συνομιλία με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας» αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο «Bloomberg».

«Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, λίγη ώρα πριν συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος, που είχε καλέσει τη διοίκηση της Αttica Bank για να δώσει εξηγήσεις για το καταναλωτικό δάνειο των 100 χιλιάδων ευρώ, πήρε τηλέφωνο τον διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα και μαγνητοφώνησε την τηλεφωνική τους επικοινωνία» αναφέρει το πρακτορείο.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο Παύλος Πολάκης απαίτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να εξετάσει και μια σειρά από άλλα δάνεια των πολιτικών του αντιπάλων.

«Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας διαμαρτύρεται, για παρέμβαση υπουργού» αναφέρει η «Washington Post» σε εκτενές δημοσίευμα.

«Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αφότου υπουργός του τηλεφώνησε για να του πει πώς να κάνει τη δουλειά του και στη συνέχεια διέρρευσε τη συζήτηση στον Τύπο».

«Ο επικεφαλής της ελληνικής κεντρικής τράπεζας ζητά από την κυβέρνηση να χαλιναγωγήσει έναν υπουργό» αναφέρει το πρακτορείο «Reuters».

«Ο επικεφαλής της Ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας, κάλεσε την κυβέρνηση την Τρίτη χαλιναγωγήσει έναν υπουργό ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να παρέμβει στην ανεξαρτησία της τράπεζας όταν του για να του μιλήσει τηλεφώνησε σχετικά με τις έρευνες για τραπεζικό δάνειο που είχε λάβει ο υπουργός» συνεχίζει.

Όμως ακόμα και τώρα, μετά από τόσες αντιδράσεις, αλλά και παρέμβαση εισαγγελέα ο κ. Πολάκης αρνείται ότι εκείνος είναι που ηχογράφησε και διέρρευσε την εν λόγω συνομιλία στα ΜΜΕ επιλέγοντας να παίξει για μια ακόμα φορά με τη λογική μας.

Εκτός αν η μνήμη του αναπληρωτή υπ. Υγείας είναι για… Ρεκόρ Γκίνες και μπορούσε να αποστηθίσει απ’έξω και με τόσες λεπτομέρειες τη συνομιλία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr