Ένα πολιτικό – δημοσιογραφικό παρακράτος που πλέον έχει διευθύνσεις και ονόματα και την ηχηρή στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου, διοικεί τη χώρα. Ο Παύλος Πολάκης σε συνεργασία με τον Κώστα Βαξεβάνη και με τα υπόγεια του Μαξίμου να επικρατούν τραμπούκικες και πρακτορίστικες συμπεριφορές, προέβη χθες σε μια αδιανόητη πράξη.

Όχι μόνο κατέγραψε συνομιλία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όχι μόνο δημοσιοποίησε τον διάλογο (με την απαραίτητη μονταζιέρα του Κώστα Βαξεβάνη) αλλά ο ίδιος υπουργός συνέχισε την πολιτική αλητεία που τον διακρίνει τα τελευταία χρόνια.

Ο Παύλος Πολάκης που «μας έχει όλους», που υβρίζει τους νεκρούς στο Μάτι και που τρέχει στα δικαστήρια την οικογένεια του νεκρού δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, αποφάσισε να γίνει και πολιτικός «Νονός» επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για μια μαφία που κυβερνά.

Απτόητος ο τζάμπα μάγκας

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ο τζάμπα μάγκας υπουργός, που πήρε τηλέφωνο και απείλησε τον ανεξάρτητο κεντρικό τραπεζίτη, συνέχισε με νέα ανάρτησή του.

Εγραψε στο facebook ο Πολάκης, προφανώς έχοντας την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού:

«Και τωρα παληκάρια των βόθρων της «ενημερωςης» που βγάλατε της ψυχής σας τη Χολη δυο μερες;;;;; Πιείτε την πορτοκαλάδα σας……
-Και τωρα κύριε Αρχιτραπεζιτα;;
Θα περιμενω 3 μερες να ελέγξετε ΚΑΙ τα δάνεια που σας ειπα στο τηλεφωνο….Μετα ,αν δεν ,….θαρθω απο κει να κουβεντιάσουμε απο κοντα…
Η δολοφονία χαρακτήρα ,η αλήτικη επίθεση εναντίον σε μένα και στην οικογένεια μου που εκτυλίχθηκε αυτές τις μερες απο ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ,δεν θα περάσει ετςι απλα κύριε Στουρναρα !!! ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 4 ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ!!!!(κατ’αρχην)».

Αυτός ο άνθρωπος που εκβιάζει με τέτοιο τρόπο είναι υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει στη θέση. Όχι μόνο προέβη σε κακουργηματικές πράξεις οι οποίες θα έπρεπε να οδηγήσουν σε αυτεπάγγελτη παρέμβαση τον εισαγγελέα, αλλά προβαίνει και σε άκρως εξωθεσμικές ενέργειες. Ο κ. Πολάκης θα πρέπει να ελεγχεί άμεσα για εκβιασμό, παράνομη ηχογράφηση συνομιλιών, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλές σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα.

Με βάση το νόμο 3476 του 2006 η ηχογράφηση και αποτύπωση της συνομιλίας είναι παράνομη, είναι κακούργημα και επισείει ποινή έως 10 έτη. Ακόμη κι αν από την αρχή ο Πολάκης είπε στον διοικητή ότι «τον γράφει».

Παρέμβαση και της ΕΚΤ

Δυστυχώς αυτό που έγινε χθες και που συνεχίζεται από τον Πολάκη, λες και είναι υπουργός Μπανανίας κι όχι ευρωπαϊκής χώρας, θα έχει επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας. Και θεωρείται σίγουρη η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν διότι η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας δεν μπορεί να αμφισβητείται από κανέναν και δεν μπορεί κανείς, ούτε ο πρωθυπουργός, να απειλεί και να απαιτεί να γίνουν έλεγχοι σε όποια δάνεια αυτός θέλει. Πρώτα, βεβαίως, θα εκδοθεί ανακοίνωση από την ΤτΕ που θα εξηγεί πώς ο Πολάκης και κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί, να απειλεί, να εκβιάζει.

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι το πολιτικό- δημοσιογραφικό παρακράτος που έχει στηθεί δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο ενώ πολιτικοί κύκλοι τονίζουν ότι ο Πολάκης δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, εκτός κι αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ταυτίζονται με τις πρακτορίστικες και σκοτεινές ενέργειές του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας φέρθηκε πολύ ευγενικά στον Πολάκη. Θα έπρεπε να του κλείσει το τηλέφωνο στα μούτρα την ώρα που ο τζάμπα μάγκας υπουργός του είπε ότι τον «γράφει». Είναι βέβαιο ότι ο Πολάκης με τον Βαξεβάνη θα έστηναν διαφορετικό σενάριο για να καθυβρίσουν τον κεντρικό τραπεζίτη και να τον κατηγορήσουν για μεροληψία, όμως, τουλάχιστον δεν θα πέρναγε έτσι η «χουντικής τακτικής», καταγραφή συνομιλιών που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες συναντά κανείς.

Η υπόθεση πλέον ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός δανείου 100 χιλιάδων ευρώ που δόθηκε στον υπουργό, πώς δόθηκε και αν ο Πολάκης έπρεπε να το πάρει. Ναι μεν μετά τον έλεγχο το δάνειο κρίθηκε σύννομο με βάση τις εσωτερικές διαδικασίες της Attica Bank, αλλά μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για το πώς ένας πολιτικός παίρνει τόσο εύκολα δάνειο και πώς του το δίνουν ενώ έχει υποθηκεύσει για δεύτερη φορά το σπίτι του. Το ύψος του δανείου, καταναλωτικού στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα έπρεπε να προξενεί εντύπωση διότι κανείς Ελληνας δεν θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να πάρει ένα τέτοιο ποσό από καμιά τράπεζα. Ειδικά αν πήγαινε με δεύτερη υποθήκη ενός σπιτιού που έχει αντικειμενική αξία 95 χιλιάδες ευρώ.

Αλήτικη συμπεριφορά

Όμως, πλέον η υπόθεση παίρνει διαστάσεις και είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση της κυβέρνησης. Αν θέλει να καλύψει τον υπουργό ας το κάνει, αν θέλει να τον αδειάσει επίσης, αλλά δεν μπορεί να αφήσει να κυριαρχούν τέτοιες αλήτικες συμπεριφορές. Το «θα έρθω εκεί να τα πούμε» θυμίζει κάποιους άλλους που ήθελαν να συλλάβουν τον κεντρικό τραπεζίτη. Και το ότι η ηχογράφηση πέρασε στα χέρια του εκδότη του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την εποχή όπου ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε την… μονταζιέρα της δήθεν απόπειρας δωροδοκίας σε βάρος του Παύλου Χαϊκάλη που κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος.

Το γεγονός της ηχογράφησης είναι πρωτοφανές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά χρονικά, όπως και το γεγονός ότι έδωσε τη συνομιλία για να την δημοσιεύσει ο φίλος του και φίλος των αφεντικών στο Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης.

Οι απειλές που εκτόξευσε κατά του διοικητή δεν έχουν επίσης προηγούμενο. Ματαίως ο Στουρνάρας προσπαθούσε ευγενικά να του εξηγήσει ότι δεν μπορεί η ΤτΕ να ελέγχει αυτά που θέλει ο Πολάκης ή οποιοσδήποτε άλλος διότι αυτοί οι έλεγχοι πρέπει να περάσουν από την εποπτεύουσα αρχή, τον SSM.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, με ανακοίνωση της, ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο «εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».

«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη – Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους», πρόσθεσε, καταλήγοντας: «Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία».