«Πυρά» στον Παύλο Πολάκη για την ηχογράφηση της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου  με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Δεν ξέρω πώς έγινε, να ερευνηθεί. Δεν είναι στο δικό μου χαρακτήρα να ηχογραφώ κανέναν. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Δεν καλύπτω κανένα, θα ερευνηθεί» είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στο Θέμα Fm , σημειώνοντας όμως ότι ότι «δεν δείχνει να υπάρχει κάτι το μεμπτό από το διάλογο που διάβασα».

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Παιδείας, προσέφερε κάλυψη  στον Παύλο Πολάκη για το προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ από την Attica Bank.

«Να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ο κ. Πολάκης ο μόνος που έχει πάρει δάνειο, είδα στελέχη ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να έχουν πάρει πολλαπλάσια δάνεια. Είναι ηθικό; Ποια ανηθικότητα διέπραξε; Το πήρε με πλάτες ότι είναι υπουργός; Δεν έδωσε εγγυήσεις; Δεν πρέπει να πάρει δάνειο κάποιος που έχει εγγυήσεις αποπληρωμής; Θα αρχίσουμε να ενοχοποιούμε ανθρώπους που παίρνουν δάνειο;» είπε ο κ. Φίλης.