Η Εθνική Ιταλίας έχει εισέλθει σε νέα εποχή με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο, θέτοντας ως στόχο να ξεπεράσει το σοκ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να επιστρέψει συγχρόνως στις επιτυχίες.

Οι Ιταλοί απουσίασαν από το Μουντιάλ της Ρωσίας, αφού γνώρισαν πρόωρο αποκλεισμό στα προκριματικά, όμως πλέον έχουν βάλει πλώρη για την επιστροφή στους τίτλους.

Όπως δήλωσε ο τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα», Ρομπέρτο Μαντσίνι, η ομάδα του μπορεί να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το Euro 2020.

«Το τραύμα του αποκλεισμού από το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει περάσει. Πρέπει να το κρατήσουμε σαν προειδοποίηση, όμως έχουμε το καθήκον να θέτουμε υψηλούς στόχους» τόνισε αρχικά για να προσθέσει:

«Δεν υπάρχουν ομάδες που να είναι ξεκάθαρα ανώτερες από εμάς. Εδώ, η Αργεντινή δεν μπόρεσε να κερδίσει το Κόπα Αμέρικα με τον Μέσι, ενώ οι υπόλοιπες δεν είχαν παίκτη τέτοιου βεληνεκούς, οπότε γιατί και εμείς να μην μπορούμε να κερδίσουμε το Ευρωπαϊκό;».

Υπενθυμίζεται πως η Ιταλία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Εθνική μας ομάδα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μαζί με τη Βοσνία, τη Φινλανδία, την Αρμενία και το Λιχτενστάιν.