• Αναζήτηση
 • IAAF: Απαραίτητη η μείωση της τεστοστερόνης σε αθλήτριες DSD

  Ποια η θέση της IAAF όσον αφορά τη συμμετοχή σε αγώνες στίβου, αθλητριών ως DSD, δηλαδή με Διαφορές στη Σεξουαλική Ανάπτυξη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Απάντηση έδωσε η IAAF σε ρεπορτάζ βρετανικής εφημερίδας (The Times of London), που αφορά τη συμμετοχή σε αγώνες αθλητριών ως DSD, δηλαδή με Διαφορές στη Σεξουαλική Ανάπτυξη, και τονίζει ότι σέβεται το νομικό φύλο τους, όμως, όταν παράγουν υψηλή τεστοστερόνη, κρίνεται απαραίτητο να ζητηθεί η μείωσή της στα επίπεδα των γυναικών, για να τηρείται ο θεμιτός ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη κατηγορία.

  «Η IAAF δεν κατατάσσει αθλήτρια DSD ως άνδρα. Αντίθετα, αποδεχόμαστε χωρίς αμφιβολία το νομικό φύλο τους και τους επιτρέπουμε να αγωνιστούν στην κατηγορία των γυναικών. Αν όμως μία αθλήτρια της DSD έχει όρχεις και ανδρικά επίπεδα της τεστοστερόνης, τότε παίρνει τις ίδιες αυξήσεις στο μέγεθος και τη δύναμη των οστών και των μυών και διαθέτει αυξημένη αιμοσφαιρίνη, την οποία λαμβάνει ένα αρσενικό κατά την διάρκεια της εφηβείας του. Αυτό είναι κάτι που δίνει στους άνδρες ένα πλεονέκτημα έναντι των γυναικών. Ως εκ τούτου, για τη διατήρηση του θεμιτού ανταγωνισμού στην κατηγορία των γυναικών, είναι απαραίτητο να απαιτηθεί από τις αθλήτριες της DSD να μειώσουν την τεστοστερόνη τους σε επίπεδα γυναικών πριν μετάσχουν σε διεθνείς αγώνες» αναφέρει η απάντηση που ανάρτησε η IAAF στην ιστοσελίδα της.

  Αθλητισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk