Το 2013 η Μπάγερν ισοπέδωνε τα πάντα στο πέρασμα της σε Γερμανία και Ευρώπη και το τέλος της σεζόν τη βρήκε να πανηγυρίζει το τρεμπλ. Οι Γερμανοί κυριάρχησαν στις εγχώριες διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο) αλλά και στο Champions League, κατακτώντας τα πάντα στο διάβα τους.

Ένας από τους κύριους συντελεστές για την τρομερή απόδοση των «Βαυαρών» υπήρξε ο Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος εκείνη τη σεζόν κατέγραψε 43 συμμετοχές, 11 γκολ και 23 ασίστ.

Οι εντυπωσιακοί αριθμοί και εμφανίσεις του 29χρονου, τότε, εξτρέμ είχαν ως αποτέλεσμα να είναι ανάμεσα στους 3 υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα του 2013, με αντίπαλο το γνωστό δίδυμο, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Τελικά, ο Γάλλος βγήκε τρίτος στη σχετική μονομαχία (πρώτος ο Κριστιάνο) και όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του, το γεγονός αυτό ήταν κάτι που δεν του άρεσε καθόλου.

Μιλώντας στη γαλλική Equipe ο 35χρονος ξέσπασε, καθώς αισθάνθηκε κατάφορη αδικία αλλά και…αηδία:

«Έβλεπα τον εαυτό μου νικητή. Αισθάνομαι ότι το άξιζα. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Έκανα τα πάντα για να την κατακτήσω. Κέρδισα όσα θα μπορούσα να κερδίσω με τη Μπάγερν. Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω καλύτερα» ανέφερε αρχικά, συνεχίζοντας:

«Δεν είχα να ζηλέψω τίποτα από τον Ρονάλντο και τον Μέσι εκείνη τη σεζόν. Μου ήρθε σαν ένα χτύπημα στο κεφάλι. Πιστεύω ότι η τρίτη θέση ήταν μια τεράστια αδικία. Έκανα την εξής ερώτηση 10.000 φορές: «Γιατί όχι εγώ;». Όσο πιο πολύ το σκεφτόμουν, τόσο περισσότερο αηδίαζα».