Πέντε «διαρροές» είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος κατά την οποία απορρίφθηκε (με 148 ψήφους) η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος για την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό (άρθρο 30 παρ. 1).

Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Σταύρο Κοντονή, Νίκο Φίλη, Νίκο Κοτζιά, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του κόμματος Φωτεινή Βάκη και την βουλευτή Νίνα Κασιμάτη, οι οποίοι καταψήφισαν τόσο το άρθρο 30 για την εκλογή του Προέδρου από την Βουλή ή το εκλογικό σώμα, δηλαδή από τον λαό, αλλά και το άρθρο 32 που αφορά τον τρόπο εκλογής του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας ώστε να μην προκαλούνται εκλογές λόγω της αδυναμίας ανάδειξής του από την Βουλή.

Όσον αφορά στο άρθρο 3 για την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, το οποίο πέρασε με οριακή πλειοψηφία 151 ψήφων, καταψηφίστηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ενώ η κυρία Κασιμάτη επέλεξε το «παρών», όπως και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η οποία δήλωσε «παρών» και στα άρθρα 13, 33 και 59 (για τον πολιτικό όρκο), 22 (για την απαγόρευση της επίταξης για την αντιμετώπιση της απεργίας), ενώ υπερψήφισε την πρόταση της ΝΔ για αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Όχι» στα άρθρα για τον πολιτικό όρκο είπε και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η οποία επίσης υπερψήφισε το άρθρο 16, ενώ έτερος υφυπουργός προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης επέλεξε το «παρών» στο άρθρο 3 για την θρησκευτική ουδετερότητα ενώ υπερψήφισε τα άρθρα για την προεδρική εκλογή.

«Ναι» σε όλα είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ενώ «παρών» δήλωσε στο άρθρο 3 και στα άρθρα για τον πολιτικό όρκο ο Κώστας Ζουράρις.

«Ναι» σε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε και ο ανεξάρτητος Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος, ωστόσο, ψήφισε και την πρόταση της ΝΔ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Την ίδια στάση τήρησαν στο άρθρο 16 και οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι βουλευτές που συγκροτούσαν την Κ.Ο. του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς και Σπύρος Λυκούδης, αλλά και οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Σαρίδης (Ενωση Κεντρώων), Κώστας Κατσίκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Γιώργος Λαζαριδης και Νίκος Νικολόπουλος, προερχόμενοι όλοι από τους ΑΝΕΛ, ενώ οι μοναδικές «διαρροές» από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 16 ήταν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος από τους Οικολόγους- Πράσινους Γιώργος Δημαράς που ψήφισε «παρών» και ο Μιχελογιαννάκης που όπως είχε κάνει γνωστό ψήφισε «όχι».