Ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων ζητά από την κυβέρνηση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνει πως θα πραγματοποιήσει συνάντηση αύριο, Πέμπτη, με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης.

«Κάτω από την πίεση των μπλόκων και της κλιμάκωσης των τελευταίων ημερών σε πανελλαδικό συντονισμό, η κυβέρνηση, τελικά, δέχτηκε συνάντηση» τονίζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται από τους Στ. Αραχωβίτη, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Παπανάτσιου, υφυπουργό Οικονομικών, Σ. Φάμελλο, αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Τάσο Πετρόπουλο, υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης» και ορίστηκε, για την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μμ, στην Αθήνα.

«Στο πλαίσιο της «εξόδου από τα μνημόνια» και της «ανάκαμψης της οικονομίας» τα οποία επικαλούμενη η κυβέρνηση ψήφισε στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 κονδύλι 1,1 δισ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο, ή για επιστροφή φόρου καυσίμων σε μερικές δεκάδες εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές, αεροπορικές εταιρίες, την καλούμε να δείξει την ίδια ευαισθησία και να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων» αναφέρουν οι αγρότες.

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, αγρότες της δυτικής Αχαΐας απέκλεισαν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ την νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της βιομηχανικής περιοχής, ανάμεσα στην Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα.

Οι αγρότες, οι οποίοι μετέχουν στις κινητοποιήσεις, παρέμειναν στον κόμβο για τουλάχιστον μία ώρα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των αγροτών, ο αποκλεισμός της εθνικής οδού ήταν συμβολικός, αλλά όπως σημειώνουν, είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Την ίδια ώρα, αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, οι αγρότες – περίπου 15 άτομα – έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.