Να διαψεύσει τα… αδιάψευστα επιχείρησε για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, προκειμένου να κοπάσει τον σάλο που έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η επισήμανση Δραγασάκη περί ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιστράτευσε τη δικαιολογία-πασπαρτού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «διαστρέβλωσης των λεγόμενών μας από τους δημοσιογράφους», όσον αφορά τη σχετική αναφορά που έκανε -μάλιστα δις- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Βουλή.

«Τα σενάρια για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπάρχουν μόνο στη φαντασία δημοσιογράφων που για δικούς τους λόγους κινδυνολογούν. Όσα είπε ο κ. Δραγασάκης στο πλαίσιο πολιτικού διαλόγου εντός κοινοβουλίου διαστρεβλώθηκαν για να δημιουργηθούν εντυπώσεις», είπε το πρωί μιλώντας στον ρ/σ News 24/7 ο κ. Τζανακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απλώς… μιλούσε θεωρητικά…

«Ο κ. Δραγασάκης απλώς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η καταπολέμηση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι κοινωνικό ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι επίμαχες δηλώσεις Δραγασάκη

Στις 6 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στις δυσκολίες που εμφανίζει το εγχείρημα της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, αποδίδοντας την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της κυβερνητικής πρότασης για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε και πάλι το εκρηκτικό ζήτημα των κόκκινων δανείων και υποστήριξε ότι εάν δεν δοθεί στο πρόβλημα η σωστή λύση τότε οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφαλαία που θα χρειαστεί να τα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου «αν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να κάνουμε ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες σε σημείο που να απαιτηθούν νέα κεφάλαια». Εκτίμησε πάντως ότι το αργότερο αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμο το νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Η δήλωση αυτή ήλθε πέντε ημέρες μετά τη σχετική αναφορά του ιδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 31 Ιανουαρίου, την οποία επίσης  έσπευσε να διαψεύσει την επομένη ημέρα…