«Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Θα μείνουν με την όρεξη». Με την ανάρτηση αυτή ο Παύλος Χρηστίδης απάντησε στα όσα ειπώθηκαν για την κοινή συνάντηση Τσίπρα – Γεννηματά στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη και στα σενάρια για δήθεν πρόβα σύμπραξης.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι η συνάντηση αυτή ήταν εντελώς τυπική, όπως τυπική ήταν και η χειραψία των δύο πολιτικών αρχηγών. Το κλίμα, λένε οι πληροφορίες ήταν αρκετά ψυχρό, άλλωστε είχε προηγηθεί η σύγκρουση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κι αν κάποιοι προσπάθησαν από το Μαξίμου να περάσουν το ένα κλίμα σύμπνοιας και… κεντροαριστερής μάζωξης η αλήθεια είναι διαφορετική. Όπως τονίζουν μάλιστα περισσότερα τους χωρίζουν παρά τους ενώνουν παραπέμποντας στην ομιλία της κυρίας Γεννηματά και στην σκληρή κριτική που άσκησε στον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, από την σύναξη αυτή στο σπίτι του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ υπήρξε κι ένα χιουμοριστικό μεν, χαρακτηριστικό δε του κλίματος περιστατικό.

Ο Αλ. Φλαμπουράρης είπε αστειευόμενος ότι οι Συριζαίοι δεν μπορούσαν μέχρι πρότινος να μπουν στο σπίτι του Λιβάνη. «Πάντα εγώ θα σας μπλοκάρω», απάντησε η Γεννηματά η οποία χαιρέτησε τον πρωθυπουργό: «Γειά σου Αλέξη», «Γειά σου Φώφη», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη ήταν ο γιος του, Ηλίας, ο οποίος ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι εκδότης της «Νέας Σελίδας» που στηρίζει αναφανδόν την κυβέρνηση. Ηταν επίσης το… μισό υπουργικό συμβούλιο δηλαδή η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο  αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά και η πρώην συνεργάτιδα του πρωθυπουργού, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου. Επίσης, ο Γ. Κατρούγκαλος.

Πέρασε επίσης η Ρένα Δούρου καθώς και ο Φώτης Κουβέλης. Από το χώρο του ΚΙΝΑΛ ήταν ο Κώστας Λαλιώτης  ο Νίκος Σηφουνάκης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Θανάσης Τσούρας, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης και ο Κίμων Κουλούρης, ο Παύλος Γερουλάνος.

Επίσης, δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Γ. Μπόμπολας, καθώς και άλλοι που κινούνται στο χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων.