«Τυπικά ο Ζόραν Ζάεφ έχει ακόμα το δικαίωμα να κάνει χρήση του όρου «Μακεδονία» και όχι Βόρεια Μακεδονία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση ότι ο Ζάεφ θα «θα επιδείξει καλή θέληση, όπως έκανε και στο παρελθόν» και τόνισε ότι βρισκόμαστε σε απολύτως μεταβατική κατάσταση, αλλά «μέρα με τη μέρα, όλοι, και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει και επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών».

Απαντώντας σε κατηγορίες στελεχών της Κεντροαριστεράς, για προσπάθεια σφετερισμού και άλωσης του χώρου του Κέντρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ, «στη μεγάλη μάχη που σηματοδοτήθηκε από τη Συμφωνία των Πρεσπών» και αντίθετα με την δική του πολιτική παράδοση, επέλεξε να υιοθετήσει επιχειρήματα «που έχουν γεννηθεί στο δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος».

Όπως είπε, δημιουργήθηκε μέτωπο που στήριξε τη Συμφωνία και κατά συνέπεια, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα ευρύτερο διάλογο, με στόχο πολιτικές συγκλίσεις και σε άλλα σημεία, όπως η αγορά εργασίας και η πολιτική για την ανασυγκρότηση της χώρας και η οικοδόμηση κοινωνικού κράτους. «Σε αυτά τα ζητήματα το ΚΙΝΑΛ έχει αδυναμία να απαντήσει και γι’ αυτό το λόγο αισθάνεται πολιτικά ευάλωτο» είπε ο Δ. Τζανακόπουλος.