O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλυψε πλήρως τον Παύλο Πολάκη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι τη ς Πέμπτης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ Τζανακόπουλος απάντησε:  «Ο κ. Πολάκης και το υπουργείο Υγείας ρωτήθηκαν για θέματα με πιεστικό τρόπο και αυτά είναι ζητήματα για τα οποία έχει απαντήσει ο ίδιος αρκετές φορές». Στο ερώτημα αν συμφωνεί με τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του κ. Πολάκη είπε: «Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε ένα μιντιακό σύστημα που θέλει να συγκαλύπτει τις θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αυτή είναι η πολιτική τοποθέτηση του κ. Πολάκη και εσείς συμφωνείτε ότι εκδοτικά συγκροτήματα θέλουν να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης».

Στοχοποίηση Κουντουρά

Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε ακόμα για απόπειρα στοχοποίησης της κας Κουντουρά η οποία όπως είπε είναι μια σπουδαία υπουργός. Είπε ακόμα ότι επειδή δεν μπορεί να βρεθεί καμία σκιά στο έργο της και τις επιδόσεις της υπάρχει μια επιχείρηση να πληγεί ηθικά. Ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό, είπε είναι γιατί είχε την παρρησία και το σθένος να στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών. Η κα Κουντουρά επιφυλάσσεται όλων των νόμιμων μέσων που έχει, είπε ακόμα και κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για την επιχείρηση στοχοποίησής της.

Έξοδος στις αγορές

Μιλώντας για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα «το οποίο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η έξοδος στις αγορές επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η χώρα όχι μόνο έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πλέον είναι και πόλος έλξης για το επενδυτικό κοινό το οποίο διαβλέπει τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας».

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, είπε ότι «η ύβρις της καταστροφολογίας έχει συνέπεια τη νέμεση του αυτοεξευτελισμού» και πως «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, έκαναν τις επιλογές τους και σήμερα η πραγματικότητα τους το ξεπληρώνει».