Την Παρασκευή η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ανακοινώθηκε από τον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη στην Ολομέλεια

Για το μεσημέρι της Παρασκευής αναβάλλεται η ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως ανακοινώθηκε από τον προεδρεύοντα στην Ολομέλεια της Βουλής, η ψηφοφορία για τη συμφωνία θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14:30, προκειμένου να υπάρξει χρόνος να μιλήσουν όλοι όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση θα διεξαχθεί σήμερα έως τις 01:30 και θα εκκινήσει πάλι το πρωί της Παρασκευής, με την ψηφοφορία να προγραμματίζεται για αμέσως μετά.

Από τις 9 το πρωί οι ομιλίες την Παρασκευή

Η αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δι’ εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μέχρι σήμερα το απόγευμα είχαν μιλήσει μόνο περίπου οι μισοί από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και αν η ψηφοφορία διεξαγόταν απόψε θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον οι μισοί συνυπολογιζομένων των παρεμβάσεων υπουργών και πολιτικών αρχηγών.

Με δεδομένη τη δέσμευση για άνεση χρόνου στη διαδικασία και την τοποθέτηση όσων βουλευτών το επιθυμούσαν, δεν θα είχε κανένα νόημα -και για τον κόσμο που παρακολουθεί- και δεν θα ήταν σωστό να συνεχισθεί η συνεδρίαση όλη τη νύχτα και να διεξαχθεί η ψηφοφορία το πρωί, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση ή δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν αύριο το μεσημέρι κοντά στους 230, περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Πολιτική
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk