Κάτω από τη βαριά σκιά διαδικαστικών αυθαιρεσιών και απατηλών μεθοδεύσεων, ξεκίνησε χθες και λήγει απόψε τα μεσάνυχτα, η με πραξικοπηματική βιασύνη διήμερη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για την άρον-άρον (σταύρωσον την Ελλάδα), κύρωση της ερήμην των λαών της Ελλάδας και των Σκοπίων επαίσχυντης (α)Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι 300 του Κοινοβουλίου καλούνται ν’ αποδεχτούν ή να καταψηφίσουν κατά πλειοψηφία, το παλαιό απαράδεκτο Σύνταγμα της πΓΔΜ με τους αλυτρωτικούς όρους «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και «μακεδονικός λαός», χωρίς να έχουν ενσωματωθεί σε αυτό οι ψηφισμένες από τη Βουλή των Σκοπίων τροποποιητικές διατάξεις όλων των αλυτρωτικών άρθρων του συντάγματος της πΓΔΜ.

Όλες αυτές οι τροπολογίες μεταβιβάστηκαν, από τα Σκόπια στο ελληνικό κοινοβούλιο χωριστά, φωτοτυπημένες από το διαδίκτυο, με την ίδια άνεση που ο χασάπης καθαρίζει τα κόκκαλα από το κρέας πριν κόψει κιμά!

Επομένως, οι δημοσιογραφικοί χαρακτηρισμοί «Σύνταγμα-κουρελού» ή «με ρετάλια», είναι άκρως χαϊδευτικοί γι’ αυτή τη γεμάτη τσαπατσουλιές και νάρκες για τα ελληνικά συμφέροντα διαδικαστική συμπεριφορά, των επίδοξων υποψηφίων μελών του ΝΑΤΟ γειτόνων μας και με ψευδοϋπερηφάνεια αυτόκλητων «αναμορφωτών» της Ευρώπης!

Διατάξεις-παγίδες

Ο φαινομενικά …αδέκαστος πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, συχνά-συχνότατα, κατεβαίνει από το βήμα του επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας και συμφύρεται με τους κεκράτες της αριστερής πτέρυγας του κοινοβουλίου.

Αυτός λοιπόν, ο τρίτος τη τάξει εθνικός, θεσμικός μας εκπρόσωπος, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, ο κύριος Νίκος Βούτσης λοιπόν θα όφειλε να επιστρέψει αμελητί, χωρίς υπαίτια βραδύτητα στα Σκόπια αυτό τον περίεργο … κιμά με ανακατωμένες τις διατάξεις του αλυτρωτικού συντάγματος της πΓΔΜ και τις χωριστές τροπολογίες των αλυτρωτικών διατάξεων, δηλαδή το μόνο χρήσιμο bon filet της έως σήμερα σκοπίμως και με υστεροβουλία άκαρπης μεταρρυθμιστικής υποχρέωσης των Σκοπιανών.

Με δυο λόγια, αυτή η συμπεριφορά του κυρίου Βούτση, τον αυτοχαρακτηρίζει ως τον πιο αυταρχικό και μεροληπτικό πρόεδρο της Βουλής στα μεταπολεμικά πολιτικά χρονικά μας (και χώρια η χαριστική συμπεριφορά του στους ατιμώρητους «Ρουβίκωνες», καταλυτικούς εισβολείς στο Κοινοβούλιό μας)…

Η κυρία Τασία μιμείται τον κύριο Βούτση

Όμως η αποθέωση της ταύτισης των φιλοκυβερνητικών μελών του προεδρείου της Βουλής με τους Συριζαϊκούς κεκράκτες των κάτω εδράνων, έγινε χτες από την αντιπρόεδρο κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία δήλωσε «υπερήφανη» διότι στις 17 Μαρτίου 2008 συνυπέγραψε δήλωση ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία «Δεν υπάρχει κανένα εθνικό (για την Ελλάδα) συμφέρον, που να διακυβεύεται, εάν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα (πΓΔΜ) να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία», δηλαδή το Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Και ιδού η αυτοδιάψευση της κυρίας Τασίας, 17 ακριβώς ημέρες μετά την παραπάνω déclaration των Συριζαίων:
Στις 2-4 Απριλίου του 2008, πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, στην οποία ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής άσκησε VETO κατά της ένταξης της πΓΔΜ διότι η γειτονική χώρα διατηρούσε τους αλυτρωτικούς όρους εις βάρος της Ελλάδας, στο Σύνταγμά της. Τότε αποφασίστηκε η αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και η μελλοντική συμφωνία για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.*

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν το κύρος του Προεδρείου της Βουλής όταν η αντιπρόεδρός της δηλώνει υπερήφανη για την αποδοχή του εξ υφαρπαγής όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Κλείνοντας αυτό το σημείωμα, αισθάνομαι την υποχρέωση να συγχαρώ τον εκλεκτό συνάδελφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, για το σημερινό άρθρο του στις σημερινές «Γνώμες» του «Βήματος», με τον τίτλο «Ανήκομεν εις την Δύσιν. Τι δεν καταλαβαίνετε;» Παράλληλα, συγχαίρω και το ΚΚΕ, (μολονότι δεν συμφωνώ με ορισμένα σημεία της πολιτικής πρακτικής του), διότι ετίμησε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με τα συνθήματα πατριωτικού δημοκρατικού φρονηματισμού, σ’ αυτές τις χαλεπές ημέρες ενός γενικότερου θολού πολιτικού αυτοπροσδιορισμού μας.

__________________
* Υπενθυμίζω ότι σ’ αυτή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής της ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας», οι Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία και Γαλλία. Κατά της αλλαγής αυτής οι Τουρκία, Σλοβενία, Τσεχία, Εσθονία, Λιθουανία. Οι άλλες χώρες-μέλη δήλωσαν ουδέτερες. Και το πιο αξιοσημείωτο: ο Νικολά Σαρκοζί εκπροσωπώντας τη Γαλλία, δήλωσε: «Είμαστε αλληλέγγυοι με τους Έλληνες. Έχω ρίζες ουγγρικές, αλλά και ελληνικές και τις αποδέχομαι».

Υ.Γ. Ο εξοχότατος διαπραγματευτής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, έκρουσε χτες τον κώδωνα του κινδύνου για την καθυστέρηση στην κύρωση της (α)Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι οι καθυστερήσεις αυτές, δημιουργούν όχι μόνο εκκρεμότητες αλλά και κινδύνους.

Είχε όμως την πρόνοια να διευκρινίσει (σε αντίθεση με άλλους «καλοθελητές», όπως Σόλτενμπεργκ, Μοσκοβισί, Άνγκελα Μέρκελ, κ.α.), ότι οι απόψεις του αυτές είναι προσωπικές και δεν δεσμεύουν αντίθετες θέσεις. Απεναντίας, οι παραπάνω «καλοθελητές», με ιδιάζουσα ωμότητα και αυταρχισμό, παρεμβαίνουν στους χειρισμούς του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας μας… Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Νίμιτς είχε τονίσει ότι η μη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων, θα οδηγήσει σε 25χρονη καθυστέρηση για μια νέα συμφωνία! (05.09.2018)