Εάν ξαφνικά ακούσετε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) πήρε το πρωθυπουργικό Gulfstream και πέταξε για το Παρίσι, μην εκπλαγείτε. Δεν θα πάει, όπως πήγε την άλλη φορά, να βραβευτεί από τον δικηγορικό σύλλογο του Παρισιού (ούτε βεβαίως θα ξαναπάει, όπως ειπώθηκε, στην Disneyland), αλλά πιθανώς να πάει Παρίσι προκειμένου να συναντήσει την ηγεσία της Rothschild (όπως τη συνάντησε και την προηγούμενη φορά και με την ευκαιρία συναντήθηκε και με την ηγεσία της L’Oreal). Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή μαθαίνω ότι η σύμβαση της Rothschild με την ελληνική κυβέρνηση έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και έως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές δεν έχει ανανεωθεί. Καλά, θα πείτε, δεν ανανέωσαν τη σύμβαση με τη Rothschild που ήταν ο κυριότερος σύμβουλος της κυβέρνησης για προώθηση των επενδυτικών της προγραμμάτων και για την προετοιμασία της εξόδου στις αγορές και ετοιμάζονται τώρα να βγουν στις αγορές; Και μάλιστα όπως αφήνουν να διαρρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου η έξοδος είναι πολύ πιθανόν να γίνει μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή μπορεί και την Παρασκευή ή στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας και προεξοφλούν μάλιστα και το επιτόκιο που θα είναι γύρω στο 3,8%.

nnn

Εκείνο που έμαθα είναι ότι τη σύμβαση της Rothschild μπορούν να την ανανεώσουν ανά πάσα στιγμή εάν το θελήσουν οι κ.κ. Τσίπρας, Χουλιαράκης και Τσακαλώτος, χωρίς να χρειαστεί να πάει κάποιος στο Παρίσι. Και γιατί να μη θέλουν; Η γνωστή τράπεζα Rothschild δεν είναι η εταιρεία που συμβουλεύει την κυβέρνηση, αυτή που κλείνει ραντεβού του Πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου με σημαντικά πρόσωπα σε Ευρώπη και Αμερική, που έχει αναλάβει να προωθήσει την υποψηφιότητα των Τσίπρα και Ζάεφ για το Νομπέλ Ειρήνης, που προωθεί σε διάφορα φόρουμ τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, που δημοσιεύει διθυράμβους για την ελληνική οικονομία στα ξένα ΜΜΕ, που τέλος έστειλε στην Ελλάδα το κορυφαίο στέλεχός της (για χρηματοοικονομικές συμβουλές), την 43χρονη Αν Λορ Κισέλ (Anne Laure Kiechel), για τη διαχείριση του χρέους και την έξοδο στις αγορές;

Ο Παμπούκης, ο Μπίστης και ο κουμπάρος τού Τέρενς

Επειδή ακούω και διαβάζω ότι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να τοποθετήσει στην κυβέρνηση (στον επερχόμενο ανασχηματισμό) είναι και ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου (πιο στενός τότε δεν γινόταν) Χάρης Παμπούκης, σας ενημερώνω ότι ο κατά άλλα επιτυχημένος δικηγόρος αποχώρησε προσφάτως από το επιτελείο του υπουργείου Εξωτερικών (και του Νίκου Κοτζιά) για τη σύνταξη και την προώθηση της συμφωνίας των Πρεσπών. Εάν σας λέει κάτι αυτό. Πάντως και στον προηγούμενο ανασχηματισμό ακούστηκε το όνομα του Χάρη Παμπούκη, τότε που συμμετείχε ενεργά στην ομάδα για τη συμφωνία των Πρεσπών, πλην όμως ο ίδιος το διέψευσε. Για τους… ανησυχούντες, αυτή την περίοδο ο κ. Παμπούκης βρίσκεται στο εξωτερικό.

nnn

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο διορθωτικός (για πολλούς) ή εκλογικός (για τους περισσότερους) ανασχηματισμός βρίσκεται πολύ κοντά, με τον Πρωθυπουργό όμως να μην έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Ποιους δηλαδή θα χρησιμοποιήσει από τη λεγόμενη Κεντροαριστερά (όπως Νίκος Μπίστης ή Γιάννης Ραγκούσης) ή και Κεντροδεξιά (Αντώναρος) και ποιους όχι. Τώρα που ξεμπέρδεψε με τον Πάνο Καμμένο. Επίσης έρχεται έκτακτη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέας στρατιωτικής ηγεσίας, τώρα που ο ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης τοποθετήθηκε υπουργός Αμυνας. Τυχαίο; Ενας από τους υποψηφίους για την ανάληψη της θέσεως του Α/ΓΕΕΘΑ είναι… κουμπάρος του Τέρενς Κουίκ.

Στην Τουρκία ο Αποστολάκης

Θα είναι η πρώτη φορά επί κυβερνήσεως Τσίπρα που ο υπουργός Αμυνας θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη. Ο ναύαρχος ε.α. Αποστολάκης θα είναι μαζί με τον κ. Τσίπρα. Εως τώρα ο Πάνος Καμμένος δεν εμφανιζόταν όταν έρχονταν τούρκοι επίσημοι στην Αθήνα, ή πήγαινε ο κ. Τσίπρας στην Τουρκία. Θυμάστε ότι στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα ο κ. Καμμένος εξαφανίστηκε, βρήκε μια δικαιολογία και δεν εμφανίστηκε. Αλλωστε ο κ. Αποστολάκης με τον τούρκο υπουργό Αμυνας διατηρούν επικοινωνία εδώ και αρκετό καιρό. Αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη ο κ.Τσίπρας θα κηρύξει την επέκταση των χωρικών υδάτων αλλά μόνο στο Ιόνιο, που είχε ανακοινώσει ο Νίκος Κοτζιάς όταν καρατομήθηκε από το Εξωτερικών.

Οταν η Τασία δίνει… πόνο

Είναι η χαρά του δημοσιογράφου και του βουλευτή της αντιπολίτευσης όταν βλέπει (και ακούει) τη Γ’ αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου να προεδρεύει στη Βουλή. Δεν είναι μόνο επειδή θυμάται το περιβόητο «λιάζονται» που είπε για τους πρόσφυγες, είναι και οι ατάκες που χρησιμοποιεί για να επιβάλει την τάξη, όπως για παράδειγμα «έχετε πλάκα» ή το αμίμητο «δώσε πόνο». Την έκφραση «δώσε πόνο» τη συναντάμε κυρίως στα… μπουζούκια και σύμφωνα με τα λεξικά τω νυχτερινών κέντρων σημαίνει «ξεδίνω, πετάω από πάνω μου αυτά που μου βαραίνουν/τα ντέρτια μου/τους καημούς μου, ξεχαρμανιάζω… ξενταλκαδιάζω». Την Τασία επέλεξαν οι Συριζαίοι να διευθύνει τη συζήτηση  για τη συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής και υπέστησαν από αυτήν και ένα μικρό… καψώνι που αφορούσε την ψηφοφορία για την αντισυνταγματικότητα ή όχι της συμφωνίας. Τι είδους καψώνι; Οταν τους έβαλε δύο φορές να σταθούν όρθιοι για να τους… μετρήσει, ώστε να ψηφίσουν διά εγέρσεως. Μα, θα μου πείτε, κάθισε και τους μέτρησε; Οχι, τέτοια πράγματα σε κυβερνήσεις μειοψηφίας δεν γίνονται, απλώς αποφάσισε ότι αυτοί που σηκώθηκαν είναι περισσότεροι από αυτούς που ήταν καθήμενοι και έτσι (με μια ματιά) απέρριψε τις ενστάσεις για την αντισυνταγματικότητα.

To δόγμα «ξύλο και ληγμένα χημικά κατά βούληση»

Είναι το νέο δόγμα της πρώτης φοράς Αριστερά και φαίνεται ότι έχει και συνέχεια. Δεν έφταναν δηλαδή οι ντροπιαστικές εικόνες με τους ακροδεξιούς τραμπούκους να δέρνουν αστυνομικούς κι αυτοί να ρίχνουν δακρυγόνα στο πλήθος. Τώρα μάθαμε ότι έχουμε και αστυνομικούς-«κουκουλοφόρους». Αστυνομικοί δηλαδή, που όπως λένε οι Αμερικανοί στις ταινίες, είναι… «undercover». Και μάλιστα δι’ επισήμων χειλέων. Αυτό που τόσα χρόνια υπήρχε αλλά δεν τολμούσε να παραδεχθεί κανένας υπουργός το παραδέχθηκε η Ολγα Γεροβασίλη, η υπουργός της αριστερής κυβέρνησης. Ναι, υπάρχουν και αστυνομικοί που φοράνε… κουκούλες και φεύγουν από τη Βουλή γιατί πήραν εντολή. Τι έκαναν εκεί, ποια ήταν η αποστολή τους, γιατί έκρυβαν τα διακριτικά τους, κουβέντα. Αραγε έχουν πάει και σε άλλες διαδηλώσεις; Μαθαίνω ότι η ομολογία της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει προκαλέσει την οργή όχι μόνο των κομμάτων αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ένα ακόμη ηθικό πλεονέκτημα χάνεται στα νερά της λίμνης των Πρεσπών.

Ποιος κρυφακούει το ΚΚΕ;

Για τρίτη φορά το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι υποκλέπτουν ή συνακροάζονται τα τηλεφωνήματά του. Ποιος και γιατί κάνει αυτή την παράνομη και αντισυνταγματική πράξη; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το νέο κρούσμα αφορούσε επίσης συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με άλλο πολιτικό κόμμα (πρόκειται για τη ΝΔ). Εξάλλου, το ΚΚΕ έχει ήδη καταγγείλει πως η έρευνα για τα προηγούμενα αντίστοιχα κρούσματα προχωρεί με απαράδεκτη καθυστέρηση και ότι παραμένει «ανοιχτή» χάρη στις δικές του διαμαρτυρίες αλλά και υπόμνημά του στην Εισαγγελική Αρχή. Πρόσφατα, μάλιστα, βουλευτές του κατέθεσαν και σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Ν. Παππά, Μ. Καλογήρου και Ολγα Γεροβασίλη όπου αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρά ευρήματα που δεν αξιοποιήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, παρά τις τεχνολογικές δυνατότητες, και καλούν επί της ουσίας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για το τι μέτρα θα πάρει για να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι.

nnn

Σας θυμίζω ότι η πρώτη καταγγελία έγινε τον Δεκέμβρη του 2016, ενώ η δεύτερη λίγους μήνες μετά, τον Απρίλη του 2017. Ετσι, η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου φαίνεται να παρήγγειλε την άμεση διενέργεια ερευνών για τις πρόσφατες συνακροάσεις, αλλά και τη συσχέτισή τους με τη δικογραφία του 2016 που βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα. Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε ενημέρωση για την έως τώρα πορεία των ερευνών και ειδικά για την αναφορά του ΚΚΕ περί κωλυσιεργίας στην εξαγωγή πορίσματος. Αναμείνατε στο ακουστικό σας λοιπόν…