Με νέα επίθεση κατά πάντων επανήλθε ο τέως υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος μετά τις… επιτυχημένες προβλέψεις του ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κυρωθεί από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, αυτή τη φορά εκτίμησε ότι  θα μπλοκαριστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα» η οποία θα προβληθεί το βράδυ, χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών «κουρελόχαρτο», ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ίδια με αυτή που υπογράφηκε στις Πρέσπες σημειώνοντας πως ακόμη και αν περάσει από την Ελλάδα, θα «σταματήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών». Υποστήριξε μάλιστα πως φεύγει από την κυβέρνηση τώρα που έρχεται η Συμφωνία από τα Σκόπια στην Αθήνα λέγοντας «πως δεν μπορούσε να φύγει από την κυβέρνηση το καλοκαίρι». Η Συμφωνία, πρόσθεσε, «είναι διάτρητη διότι καταργεί το erga omnes και δεν έχει επικύρωση από τον πρόεδρο των Σκοπίων».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά το «σικέ διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ,  δήλωσε πως αισθάνεται προδομένος από τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι με το θέμα των Σκοπίων δεν του είπε την αλήθεια. Όπως τόνισε, αρχικά του είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ερχόταν μετά τις εκλογές και ότι αργότερα, ο πρωθυπουργός του είπε πως θα ξαναδούν το θέμα το Μάρτιο.

Ο κ. Καμμένος δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά τον οποίο χαρακτήρισε «διακινητή της τσάντα του Γιωργάκη». Μιλώντας για το Ίδρυμα Σόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι μοίραζε 25 δις ευρώ εδώ και χρόνια σε πολιτικούς.

Ο τέως υπουργός Άμυνας έβαλε στο στόχαστρο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέροντας ότι έχει προσωπική ευθύνη. «Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι δεν συμμετέχω πλέον ως κυβερνητικός εταίρος και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Περιμένω την απάντησή του», τόνισε.

Μιλώντας για τον Κώστα Ζουράρι – ο οποίος παρά το γεγονός ότι θα ψηφίσει όπως έχει δηλώσει ο ίδιος τη συμφωνία των Πρεσπών δεν τον έχει διαγράψει –  σημείωσε πως «εάν ο κ Ζουράρις είναι ο 151ος που θα ψηφίσει τη Συμφωνία, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».