• Αναζήτηση
 • Δημοσκόπηση Marc: «Οχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης, άμεσα εκλογές ζητά το 65%

  Ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών τάσσεται το 69,6% των Ελλήνων

  Εκλογές εδώ και τώρα φωνάζουν δύο στους τρεις πολίτες, με το 65,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές και όχι να πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης.

  Την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών τάσσεται το 69,6% των Ελλήνων, χαρακτηρίζοντας την αρνητική, ενώ το 68,3% εκτιμά ότι το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου ήταν προσχεδιασμένο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για το protothema.gr.

  Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 65,3% των ερωτηθέντων απαντούν ότι ο Πάνος Καμμένος έχασε από τους τελευταίους χειρισμούς και τις πολιτικές εξελίξεις, έναντι ποσοστού 21,4% που θεωρούν ότι ευνοήθηκε.


  Εις ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, το 69,6% αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ το 26,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική ή μάλλον θετική για τα ελληνικά συμφέροντα.


  Στο ερώτημα «μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, θέλετε η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ή να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές» ποσοστό 65,5% επί των συμμετεχόντων απαντούν «να πάμε σε εκλογές», ενώ ποσοστό 29,7%  απαντούν ότι προτιμούν η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και ένα ποσοστό 4,8% δεν απαντά.


  «Πιστεύετε πως η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ήταν προσυμφωνημένη κίνηση μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου ή όχι» είναι το επόμενο ερώτημα στο γκάλοπ της Marc για το protothema.gr με το 68,3% των πολιτών να απαντούν ότι επρόκειτο για προσυμφωνημένη κίνηση. «Όχι» απαντά στο ίδιο ερώτημα το 20,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα ενώ το 11% επιλέγουν να πουν «δεν απαντώ».


  Η έρευνα της Marc ήταν τηλεφωνική διενεργήθηκε πανελλαδικά σε 824 νοικοκυριά, άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου με πολυδιάστατη τυχαία δειγματοληψία βάσει φύλου, ηλικίας και γεωγραφικής κατανομής.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk