Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι τίποτε άλλο από την κατάληξη των παζαριών των προηγούμενων ημερών ανάμεσα στους κ. Καμμένο και Τσίπρα, ανέφερε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και σημείωσε ότι: Αυτή η εξέλιξη βολεύει και τους δυο σας κ. Τσίπρα, εσάς να διασώσετε την κυβέρνηση σας και στον κ. Καμμένο να διασώσει την ΚΟ του, εμφανιζόμενος να αντιστέκεται σε μία πολιτική στην οποία όχι μόνο έβαλε πλάτη. Το κρίσιμο είναι ο ίδιος ο λαός να καταψηφίσει αυτή την κυβέρνηση, τόσο μέσα από τους αγώνες του όσο και μέσα από εκλογές, επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησε ότι συντάσσονται στο σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών με πολύ μικρές διαφορές.

Ο λαός ξέρει πολύ καλά πλέον και σας αναγνωρίζει την βρώμικη δουλειά που κάνετε, για λογαριασμό του Τραμπ, του ΝΑΤΟ, της Μέρκελ και των άλλων δυναστών του λαού μας, συνέχισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Η Συμφωνία που υπογράψατε με τον κ. Ζάεφ κ. Τσίπρα είναι μία πλευρά των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στην περιοχή, που εσείς και ο κ. Καμμένος υπηρετήσατε.

Για την πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ καμιά αντιπαράθεση, κανένας καβγάς ανάμεσα σε κ. Τσίπρα και κ. Μητσοτάκη. Γιατί αυτά τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ δεν τα αμφισβητεί ούτε η ΝΔ, ούτε εκείνοι που ψαρεύουν στα θολά νερά του φασισμού και του ιμπεριαλισμού, υπάρχει πλήρης ταύτιση και συμφωνία.

Ο πραγματικός λόγος που η ΝΔ φωνάζει είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί κατά γράμμα όσα εκείνη δεν πρόλαβε να κάνει, της έχει πάρει την μπουκιά από το στόμα, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι: Οσα είπε ο κ. Τσίπρας σήμερα είναι όσα  έκανε πρόβα ο κ. Τσίπρας να πει στην κα Μέρκελ, όπως και έκανε και με τη σειρά της εκείνη του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης φυσικά. Θεωρείτε επίτευγμα μία επαίσχυντη συμφωνία, με την υπογραφή, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και άλλων δυνάμεων, με μόνο στόχο η χώρα να μπει στο ΝΑΤΟ για ανακοπεί η φόρα της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων χωρών στα Βαλκάνια. Ουσία της συμφωνίας είναι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Θεωρείτε επίτευγμα μία συμφωνία καταπέλτη κατά των συμφερόντων και του γειτονικού λαού και της Ελλάδας και των άλλων λαών των Βαλκανίων. Θεωρείτε επίτευγμα που όχι μόνο δεν βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό, αλλά αφήνει ανοιχτό το δρόμο για μελλοντική αξιοποίηση, δίνοντας αέρα στα πανιά του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού. Ετσι προχωρά το «διαίρει και βασίλευε».

Ολοι σας εδώ μέσα ευθύνεστε γιατί η προσοχή του λαού λαθεμένα βρίσκεται στην ονοματολογία, συνέχισε και πρόσθεσε ότι: Τα ευρύτερα ζητήματα, όπως η ενίσχυση του ΝΑΤΟ, το επικίνδυνο των εξελίξεων που ναρκοθετούν το πεδίο της βαλκανικής το κρύβετε, σημείωσε.

Η παρουσία των βάσεων στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν απέτρεψαν αλλά όξυναν την τουρκική επιθετικότητα, Ούτε απέτρεψαν την κατοχή στην Κύπρο. το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, υπερασπίζεται την κοινή πάλη των λαών ενάντια στον εθνικισμό, τον αλυτρωτισμό, τα σχέδια του ΝΑΤΟ, ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι: Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το ατού του είναι η οικονομία, βέβαια τόσο εκείνος όσο και άλλοι εδώ μέσα μιλάτε για μία οικονομία που οι βασικοί της δείκτες είναι μόνο η ανταγωνιστικότητα των δεικτών.

Η προπαγάνδα σας περί θετικών μέτρων που μένουν να υλοποιηθούν είναι έτσι κι αλλιώς στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, που ξέρει ότι κι αυτά τα ψίχουλα δεν θα δίνονταν χωρίς του αγώνες του λαϊκού κινήματος και την πίεση του ΚΚΕ, επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως είπε: Η καπιταλιστική ανάπτυξη στην οποία ορκίζεστε μπορεί να επέστρεψε έστω και αδύναμα αλλά δεν επέστρεψαν στα χέρια των εργαζομένων των συνταξιούχων οι τεράστιες απώλειες που είχαν.

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε λέγοντας ότι: Το δήθεν προοδευτικό μέτωπο σας κ. Τσίπρα περιλαμβάνει πρόσωπα που διακρίθηκαν ως στελέχη αντιλαϊκών κυβερνήσεων, από αντικομμουνιστές δημοσιογράφους μέχρι συντάκτες του τρομονόμου και μίλησε για το ΣΥΡΙΖΑ του αμοραλισμού και του τυχοδιωκτισμού.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας:

Πρόοδος είναι να είσαι ικανός να αξιοποιείς κάθε δυσκολία του βάρβαρου συστήματος για να ανακόπτεις μαζί με το λαό το αντιλαϊκό έργο.

Πρόοδος είναι να μεγαλώνει η λαϊκή δυσαρέσεια στο σάπιο πολιτικό σύστημα που όλοι υπηρετείτε.

Πρόοδος είναι να ζει ο λαός σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Πραγματικά σύγχρονο είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά, η παιδεία, η πρόνοια, η υγεία, η αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές αλυσίδες.

Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε την επίθεση στους εκπαιδευτικούς και υπενθύμισε στο ΣΥΡΙΖΑ τι έλεγαν σε αντίστοιχες επιθέσεις όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Όπως είπε τα παζάρια θα συνεχιστούν και μετά την Τετάρτη, ενώ τόνισε ότι οι μεταγραφές βουλευτών δείχνουν πέρα από τυχοδιωκτισμό και το ότι οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων είναι πολύ μικρές. Επεσήμανε ότι το μοναδικό σταθερό κόμμα είναι το ΚΚΕ και αυτό είναι ένα επιπλέον κριτήριο που ο λαός πρέπει να πάρει υπόψη του.