Άγριος καβγάς σημειώθηκε στην Βουλή μεταξύ των «αιώνιων αντιπάλων» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις (του Ιουνίου 2018) της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά η οποία διαγράφηκε από τους ΑΝΕΛ καθώς θα στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες εφόσον έρθει η συμφωνία αυτή οι ΑΝΕΛ δεν θα την στηρίξουν. «”Αν έρθει ποτέ εμείς θα την καταψηφίσουμε”, έλεγε τότε η κυρία Κουντουρά. Τι έγινε σε 6 μήνες και άλλαξε στάση;», διερωτήθηκε, ενώ βλέποντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στα υπουργικά έδρανα αναφέρθηκε σε μια παλαιότερη ανάρτησή του με αφορμή τα γενέθλια του κ. Καμμένου στον οποίο αφιέρωνε μια μαντινάδα.

«Κολλητοί ο Παύλος με τον Πάνο! Έχει γράψει εκατοντάδες ποστ για το πόσο σιχαίνεται τους ακροδεξιούς. Χθες όμως που είπε ο Καμμένος ότι ο πατέρας της Κουντουρά έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, δεν έγραψε κάτι», είπε ο κ. Γεωργιάδης για τον κ. Πολάκη και συνέχισε: «Δέχεστε να μένετε υπουργός με την ψήφο της κυρίας που γεννήθηκε από τον άνθρωπο που έγραψε τον ύμνο της χούντας;». Όμως ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε και για κάτι άλλο την κυρία Κουντουρά και συγκεκριμένα ότι έχει πάρει λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω εταιρείας στο ΔΣ της οποίας είναι μέλη ο σύζυγός της και η ίδια. «Εσύ που τα έχεις ψάξει όλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν το είδες;», ρώτησε τον κ. Πολάκη επισημαίνοντας: «Αν τα παίρνουν οι άλλοι είναι κακά λεφτά ενώ αν τα παίρνει η Κουντουρά είναι καλά». «Όλα τα κελεπούρια τα μαζέψατε. Με λεφτά τους έχετε, με καρέκλες τους έχετε, θα μείνετε λίγο ακόμα στην εξουσία αλλά μένει και ένα καλό: θα εξευτελίσετε πλήρως την Αριστερά», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Τον λόγο ζήτησε και πήρε ο κ. Πολάκης ο οποίος του είπε: «Σαφώς και ήμουν και είμαι φίλος με τον Καμμένο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Έχουμε όμως βαθιά πολιτική διαφωνία στο θέμα των Πρεσπών». Και πρόσθεσε: «Είσαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για ανταλλάγματα έχοντας φύγει από το ΛΑΟΣ για να γίνεις υπουργός Ναυτιλίας της ΝΔ». Δεν περιορίστηκε όμως εκεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργιάδη του είπε: «Έχει κερώσει το χρώμα σου για αυτά που βγήκανε για τον στενό σου συνεργάτη με την εταιρεία στην Βουλγαρία. Δημόσιος υπάλληλος να έχει εταιρεία στην Βουλγαρία. Είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

«Μια χαρά είναι το χρώμα μου» του απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ο οποίος διευκρίνισε ότι «εγώ δεν ξεπούλησα το ΛΑΟΣ». «Έγινα υπουργός Ναυτιλίας στην τρικομματική κυβέρνηση που συμμετείχε το ΛΑΟΣ και όταν αποφάσισε να αποχωρήσει, εγώ παραιτήθηκα και παρέδωσα την έδρα μου και εξελέγην μετά με σταυρό με την ΝΔ», είπε στον κ. Πολάκη τονίζοντάς του: «Χαίρομαι που είναι φίλος σου ο Καμμένος. Ιδιαίτερα μετά την επίθεση που έκανε κατά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, κάτι που ήταν εξαιρετικά χυδαίο. Εξύβρισε τον πρόεδρο της Βουλής για τον γιό του και εσύ έρχεσαι και λες ότι είναι φίλος σου και έτσι να φαίνεται το αληθινό σου πρόσωπο». Η σύγκρουση δεν σταμάτησε εκεί και χρειάστηκε η επίμονη παρέμβαση του προεδρεύοντος Σπύρου Λυκούδη για να αποφευχθούν τα χειρότερα.