• Αναζήτηση
 • Γεροβασίλη: Το παρακράτος δεν πρόκειται να περάσει

  Ιδιαιτέρως επικριτική για τα απειλητικά μηνύματα κατά βουλευτών που πρόκειται να ψηφίσουν τη Συμφωνία η υπουργός Προστασίας του Πολίτη

  Ιδιαίτερα επικριτική για τα απειλητικά μηνύματα κατά βουλευτών που πρόκειται να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

  «Οι παρακρατικές πρακτικές δε θα περάσουν» δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και πρόσθεσε ότι οι αρχές έχουν «στοιχεία και ονόματα» των δραστών.

  Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το γεγονός ότι δεν έχει καταδικάσει αυτές τις πρακτικές.

  Για το θέμα αυτό η Εισαγγελία της Αθήνας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος της κυβέρνησης της Βουλής σε βάρος 63χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους, για να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ, σύμφωνα με τη δικογραφία, παρότρυνε και άλλους να κάνουν το ίδιο.

  Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίον πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη το πρωί.

  Ο ίδιος παραδέχεται ότι έστειλε μήνυμα στην Κατερίνα Παπακώστα.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk