ΕΔΕ για τους τραυματισμούς στην πορεία εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ οι συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν είναι ανεκτές

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής πορείας στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ, «οι επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

Από την πλευρά της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη επέρριψε την ευθύνη στις δυνάμεις των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

»Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk