Γεροβασίλη : Υψηλό το επίπεδο ασφάλειας στην Ελλάδα

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι η Αστυνομία «συνέβαλε στη θωράκιση της χώρας κρατώντας ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε όλη την επικράτεια και βεβαίως στην Αθήνα, η οποία είναι μια από τις πιο ασφαλείς πρωτεύουσες της Ευρώπης».

(φωτό ΑΠΕ)

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο η προστασία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών», τόνισε η Ολγα Γεροβασίλη, στον χαιρετισμό της κατά την εκδήλωση με θέμα «Αστυνομία: Χτες, σήμερα, αύριο», που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

«Η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια της κοινωνίας είναι αξία συνδεδεμένη με την ενίσχυση της δημοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, την αναχαίτιση των κοινωνικών ανισοτήτων… Θέλουμε η εμπέδωση της ασφάλειας να γίνεται με αίσθημα δικαίου και με σεβασμό στον άνθρωπο και με γνώμονα την ίση μεταχείριση των πολιτών έναντι του νόμου», επισήμανε η υπουργός.

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η Αστυνομία «συνέβαλε στη θωράκιση της χώρας κρατώντας ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε όλη την επικράτεια και βεβαίως στην Αθήνα, η οποία είναι μια από τις πιο ασφαλείς πρωτεύουσες της Ευρώπης» και συμπλήρωσε:

«Επιπλέον εδραίωσε στη διεθνή κοινότητα την πεποίθηση ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και υπόδειγμα δημοκρατικής και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς».

Θα συνεχίσει το έργο του Τόσκα

Η υπουργός τόνισε ότι η χώρα μας δεν θα αφήνει «το ελάχιστο περιθώριο για ακροδεξιές εκτροπές».

«Ρατσισμός, ξενοφοβία, ομοφοβία, διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή, την εθνότητα, τη θρησκεία, τις πεποιθήσεις και τον γενετήσιο προσανατολισμό δεν έχουν την παραμικρή θέση στο δημοκρατικό μας πολίτευμα», είπε η Ολγα Γεροβασίλη.

Αναφέρθηκε ακόμα στο υψηλό επίπεδο της Αστυνομίας αφήνοντας αιχμές για όσους την αμφισβητούν. «Οποιος δεν το αναγνωρίζει αυτό διαπράττει και απρέπεια και αδικία, υποθάλπει τα πιο φοβικά ένστικτα της κοινωνίας και υπονομεύει την κοινωνική ασφάλεια και ειρήνη», σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι «δεν προκρίνουμε την τυφλή, άκρατη καταστολή όχι από ανεξήγητη εμμονή, αλλά επειδή δεν οδηγεί πουθενά αλλού εκτός από τον πλήρη εκτροχιασμό της τάξης και της ασφάλειας».
Για το μέλλον του Σώματος είπε ότι θα συνεχίσει αυτό που άρχισε ο προκάτοχός της Νίκος Τόσκας με τη βελτίωση της εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα και έκλεισε την ομιλία της κάνοντας ειδική μνεία στους αστυνομικούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

«Θέλω να βεβαιώσω ότι στο προσκλητήριο της ατομικής και συλλογικής συνείδησης όλων των Ελλήνων, σε κείνους που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος, φυλάσσεται για τον καθένα ξεχωριστά η ονομαστική του θέση», ανέφερε η υπουργός.

Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk