Μία πολεμική κραυγή ακούγεται στην Κουμουνδούρου:

«Σύντροφοι, νικάμε! Σε όλα τα μέτωπα κερδίζουμε! Το μέλλον μας ανήκει!».

Τι και εάν για το να κάνουν αυτό χρειάστηκε να κανιβαλίσουν κοινοβουλευτικά τον κυβερνητικό εταίρο τους και την κεντροαριστερά, για να αποκτήσουν καινούρια «πλειοψηφία».

Τι και εάν θα περάσουν την Συμφωνία των Πρεσπών με λιγότερους από 151 βουλευτές, εφόσον θα πάνε σε πλειοψηφία «επί των παρόντων».

Τι και εάν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διάφορα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα και δεν δείχνει να μειώνεται.

Για όλα αυτά θα αναλάβει δράση ο Βερναρδάκης που θα βάλει τους μεταπτυχιακούς του να ετοιμάσουν μια σούπερ δημοσκόπηση που θα την βάλουν στο Documento και θα δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα για να αναπτερωθεί το κομματικό ακροατήριο.

Γιατί το βασικό είναι ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που αποδέχεται πλήρως τη λογική ότι είμαστε προτεκτοράτο.

Αποδέχεται, δηλαδή, ότι το βασικό κριτήριο δεν είναι εάν μια επιλογή έχει την ουσιαστική νομιμοποίηση της κοινωνίας, ή έστω την τυπική νομιμοποίηση μιας σαφούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά εάν το θέλει ο «ξένος παράγοντας»: οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιατί αυτό το μήνυμα είναι στέλνει ο Τσίπρας σήμερα:

Οι πλειοψηφίες είναι για τις δημοκρατίες, αλλά εμείς  είμαστε προτεκτοράτο.

ΠΗΓΗ: SOOC

Και άμα το θέλουν οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει μέχρι τον Οκτώβρη.

Σε τελικά ανάλυση τα νομοσχέδια ακόμη οι «θεσμοί» τα γράφουν.

Αυτοί θα αποφασίσουν για τον κατώτατο μισθό, αυτοί για τα κόκκινα δάνεια, αυτοί για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αυτοί για το εάν και πόσοι διορισμοί θα γίνουν.

Σιγά που θα τους χρωστούσαμε πάνω από 300 δισεκατομμύρια ευρώ και θα μας άφηναν «να ανακτήσουμε τον έλεγχο της πολιτικής».

Εδώ δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ότι δεν θα γίνουν οικόπεδα προς «αξιοποίηση» οι αρχαιολογικοί χώροι και πάει και κάνει το Υπερταμείο, που είναι από τους τοποτηρητές των «θεσμών» και κάνει προσφυγή γιατί τα θέλει όλα, ακόμη και τα αρχαία.

Γι’ αυτό ας μαζέψει λίγο ο Αλέξης τον στόμφο όταν μιλάει για νέο «δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο».

Γιατί να έχουμε δημοκρατικά μέτωπα, θα πρέπει να έχουμε και δημοκρατία.

Πραγματική και όχι στα χαρτιά των λογογράφων.