Θεσμική ανωμαλία

Θεσμική ανωμαλία | tovima.gr

Τα όσα αποκαλύπτονται με αφορμή την υπόθεση του προστατευόμενου μάρτυρα για τη Novartis μετά τη μετατροπή του σε κατηγορούμενο συνιστούν μείζον θεσμικό πρόβλημα και παράλληλα δημιουργούν τεράστιο πολιτικό θέμα. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις απροκάλυπτες απειλές  κατά  δικαστών από το γνωστό για την ακράτεια των λόγων του αναπληρωτή υπουργό Υγείας, δημιουργούνται πολλαπλά ερωτήματα για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις προκειμένου να στοχοποιηθούν πολιτικοί της αντίπαλοι.

Ήταν φανερό από την αρχή ότι η υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος στην υγεία, χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για να εμπλακεί από την κυβέρνηση, το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης,σε υποθέσεις  διαφθοράς. Τώρα αποκαλύπτεται το παρασκήνιο αυτής της σκοτεινής υπόθεσης με την προσπάθεια να μετατραπούν οι  προστατευόμενοι μάρτυρες σε κατήγορους, πάση θυσία, συγκεκριμένων προσώπων που είχαν στοχοποιηθεί. Και φαίνεται ότι όσοι δεν υπέκυψαν στις πιέσεις πληρώνουν τώρα κι αυτοί το τίμημα της άρνησης τους.

Στην  προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο, προκειμένου να αποδείξει τη δική της … αγνότητα αποδεικνύεται τώρα ξεκάθαρα,ότι χρησιμοποιήθηκαν και λειτουργοί της δικαιοσύνης. Αν ισχύουν όσα καταγγέλλει τώρα ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας έχουν παραβιαστεί βάναυσα οι κανόνες δικαίου και εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες για την ανεξαρτησία των συγκεκριμένων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Είναι σαφές πλέον, μετά την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της Novartis ότι δεν μπορούν, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ηγεσία της δικαιοσύνης, να σιωπούν η να μεταφέρουν η μία πλευρά τις ευθύνες στην άλλη. Οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις και διευκρινήσεις και για την πορεία της έρευνας και για τη στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Αρκετά πια με τα κατευθυνόμενα πολιτικά παιγνίδια,τις σκοτεινές μεθοδεύσεις και την υπονόμευση του κράτους δικαίου.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
  • Το γαλήνιο μπλε του Ιονίου… Το ιστιοφόρο, υπερπολυτελές, με κατάλευκα και χρυσαφένια πανιά, που έκαναν φαντασμαγορικό άνοιγμα, υπακούοντας σε μηχανισμό τελευταίας τεχνολογίας, έμοιαζε να... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk