Η κυβέρνηση κινείται πλέον σε τροχιά εκλογών, παρά τις πολλές πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις περί εξάντλησης της τετραετίας. Δεν υπάρχει μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου που να εργάζεται με ορίζοντα τον προσεχή Οκτώβριο. Απαντες θεωρούν ότι ο διαθέσιμος πολιτικός χρόνος είναι περιορισμένος και ενεργούν ωσάν να εξαντλείται στους πρώτους μήνες του 2019.

«Διευθετήσεις» και κάλυψη ευθυνών

Χαρακτηριστική η μαζική και επείγουσα κατάθεση τροπολογιών την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, όπου ήταν εμφανής η προσπάθεια διευθετήσεων της τελευταίας στιγμής και κάλυψης ευθυνών σε διάφορους τομείς της κυβερνητικής δραστηριότητας, ιδιαιτέρως των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Αμυνας.

Αλλά και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δείχνει να κινείται αναλόγως. «Ο ωφέλιμος χρόνος για εμάς τελειώνει σε δύο μήνες» δήλωνε προ ημερών σε κλειστό κύκλο ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι «μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε καλύψει τις εναπομείνασες λίγες εκκρεμότητες, θα έχουμε επί της ουσίας τελειώσει τη δουλειά μας».

Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής