Δώνης: «Καταθέτουμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στην μαχητικότητα που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές τους στον αγωνιστικό χώρο, αποθεώνοντας τους.

Δώνης: «Καταθέτουμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στην μαχητικότητα που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές τους στον αγωνιστικό χώρο, αποθεώνοντας τους.

Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επί του Ατρόμητου, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του εντός αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα ο προπονητής του Τριφυλλιού εξήρε την μαχητικότητα των παικτών του παρά τις απουσίες του αρχηγού της ομάδας, Δημήτρη Κουρμπέλη αλλά και τον τραυματισμό του Φεντερίκο Μακέντα στο 39′ του ματς, κάνοντας λόγο για μία εμφάνιση-κατάθεση ψυχής. Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης:

Για το παιχνίδι: Νομίζω ότι σ αυτή τη διαδρομή που έχουμε έως το τέλος δεν θα είμαστε μια ευθεία γραμμή. Θα είμαστε μια ομάδα με τα καλά, τα μέτρια και τις κακές στιγμές. Είναι σημαντικό ότι μπορεί τα συναισθήματα να επηρεάζονται ανάλογα τα αποτελέσματα, αλλά η συμπεριφορά και η λειτουργία μας δεν επηρεάζονται με τίποτα. Το σημαντικό δεν είναι οι τρεις βαθμοί. Αυτό ήταν το πρώτο ματς που έλειπε ο αρχηγός μας.

Που είναι μια παρουσία που επηρεάζει πολύ σε όλα τα κομμάτια. Στο 38′ χάνουμε το βασικό μας σέντερ φορ. Αυτό που εμένα με ενδιαφέρει και αξιολογώ μετά είναι το πως καταθέτουμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο. Θέλει πολύ μεγάλη ψυχή μια ομάδα στο Ηράκλειο ενώ χάνει 1-0 στο 5′ να παίρνει πρωτοβουλία, να παίρνει ρίσκο και ας κάνει λάθη. Θέλει ψυχή. Όσοι δεν έχουν ψυχή δεν παίρνουν πρωτοβουλία.

Σήμερα ο αγωνιστικός χώρος είναι ο χειρότερος που έχω δει ποτέ στο ΟΑΚΑ. Εκεί αναγκαστήκαμε να πάμε στις μεγάλες πάσες. Και πήγαμε καλά. Είχαμε πολύ καλή λειτουργία μέχρι τη φάση του πέναλτι. Εμείς ήμασταν στο 4-3-3 και ο αντίπαλος σε ρόμβο. Αν σκεφτείτε απειληθήκαμε μόνο από στημένη μπάλα μία φορά. Λογικό στο τέλος απέναντι σε καλή ομάδα να δημιουργούν φάσεις. Στο τέλος είμαστε ικανοποιημένοι από τη γενική προσπάθεια και το αποτέλεσμα.

Για τη διαιτησία: Είναι συνολική δουλειά από προπονητή και τεχνικό διευθυντή να μην επηρεάζονται οι παίκτες. Σεβόμαστε όλους τους θεσμούς και πάνω απ’ όλα τον άρχοντα του αγώνα. Κάποιες φορές θα υπάρξει και κάποιος εκνευρισμός. Εμείς προσπαθούμε να αφιερώνουμε όλη την έντασή μας στο παιχνίδι και αυτό θα κάνουμε.

Για τη σταθερή εικόνα που δείχνει η ομάδα παρά τις αλλαγές συστημάτων: Νομίζω ότι για να γίνει πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσυνη των παικτών. Άρα όλοι όσοι βρισκόμαστε γύρω τους έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη. Οι παίκτες μπαίνουν στη διαδικασία μετά την προπόνηση να εξασκούν το μυαλό τους. Είναι εύκολο κομμάτι πλέον, γιατί η φιλοσοφία μένει ίδια. Παρά τις αλλαγές στο γήπεδο, δουλεύουμε σε καθημερινή βάση για να υπάρχει προσαρμοστικότητα.

Για τις διαμαρτυρίες στον Σιδηρόπουλο: Υπήρχε ένταση και πανηγυρισμός. Δεν ήμουν εκτός εαυτού. Δεν του είπα κάτι ιδιαίτερο. Χαιρόμουν που κέρδισε η ομάδα μου. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία τι με προβληματίζει στη διαιτησία, είμαστε προσηλωμένοι στις αποφάσεις.

Για Μακέντα: Όταν ένας παίκτης θα μου πει ότι μπορεί να παίξει, θα τον αφήσω να παίξει. Δεν μπορούσε να συνεχίσει και δε συνέχισε.

Για τη φάση που δεν τηρήθηκε το φερ πλέι: Η ομάδα μας δείχνει πολύ μεγάλο επίπεδο από την αρχή της σεζόν και σεβασμό σε αντίπαλο και διαιτητή. Ότι κι αν έχουμε δεχτεί σε οποιοδήποτε γήπεδο, ο πάγκος μας σέβεται. Εμείς δεν είμαστε ομάδα που προκαλεί καθυστερήσεις. Στη συγκεκριμένη φάση θα έπρεπε ο Ρισβάνης, που τον ξέρω πολύ καλά και είναι πολύ καλό παιδί, θα έπρεπε να δώσει την μπάλα πίσω. Εμείς το κάνουμε πάντα, θα περίμενα να το κάνει και ο Ρισβάνης, κάτι που δεν έκανε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr