«Λύγισε» η Εθνική πόλο κόντρα στην Ισπανία

Τη δεύτερη σερί ήττα της στο Europa Cup υπέστη η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών που έχασε από την Ισπανία (8-7) για την τρίτη αγωνιστική.

«Λύγισε» η Εθνική πόλο κόντρα στην Ισπανία

Τη δεύτερη σερί ήττα της στο Europa Cup υπέστη η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών που έχασε από την Ισπανία (8-7) για την τρίτη αγωνιστική.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών ηττήθηκε σήμερα (15/12) 8-7 από την Ισπανία στο Λας Πάλμας, στο τρίτο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Europa Cup που αποτελούν κριτήριο πρόκρισης στο World League.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το ιβηρικό συγκρότημα πήρε προβάδισμα για τη δεύτερη θέση (πίσω από τη Ρωσία) στον όμιλο, με την ομάδα που θα καταταγεί πρώτη στο γκρουπ να παίρνει απευθείας το «εισιτήριο» για την τετράδα του Europa Cup.

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Γιώργου Μορφέση είναι η αναμέτρηση με το Ισραήλ στη Νετάνια (18/12).

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 2-1, 0-2.

Ύστερα από το ισορροπημένο πρώτο οκτάλεπτο, η Ισπανία πήρε τα «ηνία» του αγώνα και προηγήθηκε 6-4 στο ημίχρονο. Η Τσουκαλά μείωσε, αλλά οι «φούριας ρόχας» ανέκτησαν το προβάδισμα των δύο τερμάτων με τη Μάικα Γκαρθία, ενώ η Μπέα Ορτίθ πέτυχε με παίκτρια παραπάνω το 8-5, εξέλιξη που φάνηκε να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της ισπανικής ομάδας.

Η «γαλανόλευκη» κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στην τέταρτη περίοδο και να μειώσει σε 8-7, ωστόσο η ισπανική άμυνα διατήρησε ανέπαφη την εστία των γηπεδούχων στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και κράτησε την πολύτιμη νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ: Εστέρ, Μπατς, Εσπάρ 1, Μπέα Ορτίθ 1, Μάτι Ορτίθ, Νταλμάσες, Μορέλ, Πένια 1, Φόρσα, Γκουάλ 2, Μάικα Γκαρθία 1, Λέιτον 2, Σάντσεθ.

ΕΛΛΑΔΑ: Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 2, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Νίνου, Πρωτοπαπά, Πλευρίτου 3, Ξενάκη, Σταματοπούλου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr