Η ΑΕΚ συνέχισε το σερί των επιτυχιών της, καθώς επικράτησε με 83-64 του Λαυρίου στο ΟΑΚΑ και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Ήταν μάλιστα η ένατη συνεχόμενη νίκη για τους «κιτρινόμαυρους» σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη από την άλλη πλευρά κόντραρε για ένα ημίχρονο την «Ενωση», αλλά στη συνέχεια… κατέρρευσε.

Το Λαύριο κατάφερε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ και ξεκινώντας πολύ δυνατά την αναμέτρηση… έβαλε τα δύσκολα στον Λούκα Μπάνκι και τους παίκτες του. Εκμεταλλεύτηκε την κακή εικόνα των γηπεδούχων, που ήταν πολύ άστοχοι και με τον Μιλόσεβιτς να είναι δραστήριος προηγήθηκε με 19-21 στο 12’. Ο Μπάνκι άλλαξε την άμυνά του, πίεσε τη μπάλα, ανάγκασε τους Λαυριώτες να κάνουν εύκολα λάθη και με τους Γκρίφιν, Χάντερ να ανεβάζουν στροφές η «Ένωση» έκανε σερί 11-0 παίρνοντας το προβάδισμα με 30-21 στο 14’.

Έτσι η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν αποκαταστήσει τα πράγματα και να διατηρούν την πρωτοπορία στο σκορ με 37-31. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ όμως ήταν καταιγιστική! Με τρομερή άμυνα, που την έδωσε την ευχέρεια να βγάλει πολλούς αιφνιδιασμούς και με τους Σάκοτα, Ρατάν-Μέις να «πυροβολούν» από την περιφέρεια υποχρέωσε το Λαύριο σε… ρόλο δεύτερο παίρνοντας προβάδισμα 64-44 με τη λήξη της περιόδου.

Η διαφορά έφτασε και στους 25 πόντους (71-51 στο 35’) με τον Μπάνκι και τους συνεργάτες του στη συνέχεια να κάνουν διάφορες δοκιμές και να δίνουν χρόνο συμμετοχής στους Μωραϊτη, Τσαλμπούρη και Ρογκαβόπουλο. Το Λαύριο δεν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση και η ΑΕΚ έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 83-64.

Από την ομάδα του Μπάνκι οι Χάντερ (14π, 8ρ), Σάκοτα (14π, 4/5διπ, 2/2τρ, 7ρ) και Ρατάν-Μέις (10π.) ήταν οι κορυφαίοι, ενώ από το Λαύριο προσπάθησαν οι Μιλόσεβιτς (14π.) και Κακλαμανάκης (10π, 6ρ).

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 37-31, 64-44, 83-64.