Το κατόρθωμα του Ολυμπιακού απέναντι στην Μίλαν είναι μυθικών διαστάσεων, καθώς η ελληνική ομάδα κατάφερε να πετύχει μια τεράστια πρόκριση απέναντι σ’ ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Κι αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να επισημάνει κάποιος, αναλύοντας το εντυπωσιακό 3-1 επί των ροσονέρι.

Ότι οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν ν’ αφήσουν εκτός διοργάνωσης ένα μεγαθήριο όπως είναι η Μίλαν. Ο Ολυμπιακός ήταν χθες το βράδυ εντυπωσιακός, βγαλμένος από το μέλλον. Μια ομάδα με ξεκάθαρη ποδοσφαιρική στόχευση που έχει τις δυνατότητες να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Έχει τις δυνατότητες να παρουσιάσει ελκυστικό θέαμα κι αυτό είναι φυσικά κάτι που αρέσει στον κόσμο του. Η ομάδα του λιμανιού λοιπόν έγραψε ιστορία απέναντι στην Μίλαν. Και το έκανε αποδίδοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Ήταν μια μοναδική παράσταση ευρωπαϊκού επιπέδου από τους πειραιώτες.

Ήταν μια πρόκριση που φανερώνει το μεγαλείο του Ολυμπιακού αλλά και την προσπάθεια που γινεται από το περασμένο καλοκαίρι. Και τι δεν έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μίλαν. Πολύ απλά τα έκανε όλα. Ομαδάρα με τα όλα της.

Με επιθετική ανάπτυξη που έβγαλε νοκ άουτ την αμυντική λειτουργία των ροσονέρι και με δημιουργία πολλών φάσεων στην εστία του ιταλικού συλλόγου. Όλοι αναγνώρισαν την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού. Όλη η Ευρώπη «έβγαλε το καπέλο» στους πειραιώτες για την εντυπωσιακή πρόκριση επί της Μίλαν.

Και ο Ολυμπιακός έκανε χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη την Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της στο Φάληρο. Δεν χωρά αμφιβολία πως η πολύ μεγάλη νίκη – πρόκριση των ερυθρόλευκων επί τη Μίλαν ήταν το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα της βραδιάς, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το χτίσιμο της ομάδας του πάνω σε στέρεες βάσεις και κανείς δεν μπορεί να του φράξει το δρόμο. Όσο κι αν προσπαθεί η περιβόητη… εξυγίανση να σταματήσει τους πειραιώτες στο πρωτάθλημα δεν πρόκειται να σταματήσει το μέλλον. Ο Ολυμπιακός φωνάζει πως είναι ομάδα που έχει θέση στα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ.